Dunaújváros

2013.04.21. 14:15

Kiskamasz lett a Cimbora Klub

Történetének első tíz évére tekintett vissza szombaton a Cimbora Klub, az ifjú irodalombarátok köre.

Szabó Szabolcs

"Hidd el jó úton jársz, ha a könyv az egyik legjobb cimborád" - e könyves jó tanáccsal várja mindenkori kis cimboráit a 2003 áprilisában megalakult Cimbora Klub.



Az általános iskolásokat megcélzó Klub alapítói Kálnay Adél, József Attila díjas író-költő, valamint a házigazda József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárának munkatársa Törököné Antal Mária tíz évvel ezelőtt arra vállalkozott, hogy diákokat egyszerre vezessék be az irodalombirodalomba és mellé közösségi élményt is nyújtsanak az ifjú könyvbarátoknak. Az első kiscimborák ma már az ország egyetemeit látogatják a klubfoglalkozások helyett, ám mint a szombati születésnapon elmondták, a könyv továbbra is az egyik legjobb barátjuk maradt.

A Cimbora Klub pénteken Erdős Virág József Attila díjas író-költőt látta vendégül, szombaton pedig a régi cimborákkal és támogatóival ünnepelt a Munkásművelődési Központ színháztermében. A visszaemlékezés és a tortavágás mellett pedig a jelen kiscimboráinak rendeztek "Ki mit tud?" vetélkedőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!