Dunaújváros

2015.11.30. 15:10

Új világkép a vallásokból, a filozófiákból és a tudományokból

Dunaújváros – November 28-án, szombaton délután a főiskola konferenciatermében tartotta előadással egybekötött könyvbemutatóját Molnár Éva Zsófia a Kiút a korlátok közül című kötet szerzője.

Szente Tünde

A dunaújvárosi kötődésű, Hollandiában élő szerző arról mesélt, hogyan vált egy súlyos betegség, a szklerózis multiplex élete mozgatórugójává? A kötetből idézett részleteket kisebbik lánya, Celin elementáris zongorajátéka emelte a lélek magaslataiba.

– Négyszer tanultam meg járni. Azt, hogy itt állok, egy csodának tartom – kezdte drámai előadását Molnár Éva Zsófia. – Miként azt is, hogy itt állok abban az Alma Materben, amelynek alapítója édesapám, Molnár László. Az ő emlékének ajánlom ezt a bemutatót. Ebben a szerepben még soha nem voltam, éppen ezért hálás vagyok, amiért itt lehetek Dunaújvárosban. A könyv íródásának kilenc évébe annyi minden belefért. Huszonhárom évvel ezelőtt kezdődött a történet. A férjemmel tudomásul vettük és eldöntöttük: Ez van, ebből hozzuk ki a legjobbat. Együtt erősek vagyunk, élni minden körülmények között lehet! Fogalmaztam meg magamnak. Lehet az ember teste beteg, de attól még az embernek nem kell betegnek lennie. Csak a testem volt beteg, én lényegében nem! Úgy döntöttem: Élni akarok! Fel akarom nevelni a gyerekeimet, meg akarok gyógyulni!

Molnár Éva Zsófia a dunaújvárosi könyvbemutató közönségének arról is beszélt, hogy a testi észlelések, történések igen korlátozott skálán mozognak

A kötetről Éva elmondta, hogy az első rész húsz év szubjektív, küzdelmes, mégis életvidám krónikája. A második részben a tudatosság tágulására koncentrált. Életszemléletté, életfilozófiává, életművészetté állt össze benne mindaz, ami összhangban áll a világvallásokkal, a keleti filozófiákkal és a mai legmodernebb tudományokkal: egy egészen új világkép körvonalazódott számára. A könyv üzenete, lényege: a felismerések sokasága.

„Akár az SM, akár más betegség vagy bármilyen tragédia az életben felhasználható arra, hogy teljesebb, harmonikusabb, békésebb és mélyebb perspektívából éljük az életet” –  tartja Molnár Éva Zsófia.

A program második részében, lehetőség kínálkozott dedikálással egybekötött kötetlen beszélgetésre, bensőséges hangulatú, szívélyes vendéglátás mellett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!