Dunaújváros

2014.12.19. 18:10

MSZP: kockázatosak a 2015-ös bevételek!

Dunaújváros - Évzáró sajtótájékoztatóján az MSZP helyi elnöke a jövő évi költségvetés tervezetét kritizálta.

Pekarek János

- Hagyomány, hogy az év végéhez érve visszatekintünk az elmúlt esztendőre, és megpróbáljuk áttekinteni, hogy mire számíthatunk - kezdte péntek délelőtti sajtótájékoztatóját Pintér Attila, a Magyar Szocialista Párt dunaújvárosi elnöke.

Most azonban, folytatta, az elmúlt év értékelését egy kissé visszafogja. Hiszen három választási kampány zajlott le ebben az évben és minden kampányban sok sajtóeseményen értékelték a politikusok a mögöttünk lévő időszakot.

- Köszönjük a dunaújvárosiaknak, hogy türelemmel viselték a három kampányidőszakot, és köszönjük a belénk vetett bizalmat - így Pintér. Aki összefoglalta, hogy 2014. végén mi következhet számunkra?

A napokban rendeztek közmeghallgatást a jövő évi költségvetéssel kapcsolatban. Tavaly kampányeseményt csinált ebből a közmeghallgatásból a polgármester, idézte föl a helyi MSZP-elnök: ezt értették, de nem értettek egyet vele. Viszont az idén is kampányesemény lett a költségvetési közmeghallgatásból: ezt már nem is értik, hiszen végük a kampányoknak! De az idén legalább, folytatta a politikus, egy-két szám nyilvánosságra került a közmeghallgatáson a pénzügyeinkről.

Dunaújváros jövő évi bevételi főösszege tízmilliárd forint lesz, idézte a szocialista politikus. Hozzátette: kérdéses, hogy ez az összeg miből jön össze? Megemlítette, hogy a bevétel jelentős része iparűzési adóból van tervezve. Vajon tárgyalt-e a polgármester a város meghatározó vállalkozásaival, hogy azok milyen forgalomra, milyen üzleti eredményekre számítanak? Van-e alapja az ilyen mértékű iparűzési adónak? Ezekután kockázatosnak nevezte a jövő évi költségvetést.

Arról, hogy vajon mire költik majd ezt a bizonytalan forrású bevételt, megkérdezte: lesz-e útfelújítás? Tavaly ugyanis 1200 kátyút tömtek be a városban, ebben az évben 400-at. Ez azt jelentené, hogy csak ennyi úthiba keletkezett? Miközben a tömegközlekedésre 450 millió forintot fordítanak, a költségvetés öt százalékát...

Címkék#MSZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!