Dunaújváros

2014.03.28. 15:40

Kohász tisztújítás

Dunaújváros - Beszámoló és tisztújító küldöttértekezletét tartotta március 27-én az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztálya a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában.

Szente Tünde

A rendezvény elején Józsa Róbert, a dunaújvárosi szervezet elnöke tájékoztatta a jelenlévőket a vasmű helyzetéről: Nincs jó helyzetben a Dunaferr, egy nagyolvasztóval dolgozunk, Dunaújvárosban az integrált acélgyártás fennmaradásáért harcolunk.

Hajnal Attila szakosztályi elnök az elmúlt négy évet értékelő beszámolójában sorra vette a dunaújvárosi, diósgyőri, budapesti szervezetek tevékenységeit, valamint az egyesület központi rendezvényeit. A szakosztálynak jelenleg 419 tagja van, ami ugyan 2010-hez képest tíz százalékkal kevesebb, örömteli viszont, hogy az elmúlt két évben 33 fiatal kérte felvételét.

Dr. Nagy Lajos, az OMBKE elnöke a beszámolóhoz fűzte, hogy a rendezvények gazdag sora elismerésre méltó, a szakosztály nemcsak a hagyományőrzés, hanem a szakmaiság terén is kiemelkedő munkát végzett. Bízik abban, hogy oldódik a bányászatot-kohászatot övező kedvezőtlen politikai és társadalmi légkör, és az oktatásban újból népszerűek lesznek ezek a pályák.

Hajnal Attila (jobbra) beszámol a közgyűlésnek az elmúlt négy év történéseiről  Fotó: Szente Tünde

Reményének adott hangot dr. Tardy Pál tiszteleti tag: az acélipar versenyképességével kapcsolatos, Európai Bizottság számára készített dokumentumban foglaltakat figyelembe veszik a döntéshozók.

A beszámoló egyhangú megszavazását követően szakosztályi vezetőséget és küldötteket választottak. A szakosztály elnöki feladatait Bocz András, a dunaújvárosi szervezet korábbi elnöke látja el. Cseh Ferencre és dr. Lukács Péterre az alelnöki, Boross Péterre a titkári feladatok várnak. Az OMBKE főtitkárhelyettesének javasolják Hevesi Imrét, elnöknek továbbra is dr. Nagy Lajos okleveles bányamérnököt, a május 23-i, miskolci tisztújításon.

"A szakmáért, a hazáért és a barátságért" szellemében vigyük tovább elődeink munkáját - gondolattal köszönte meg a bizalmat Bocz András, a Vaskohászati Szakosztály új elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!