Dunaújváros

2014.02.27. 15:50

Digitális gyűjtemény, egységes tudásbázis

Dunaújváros - A város egyik tudáscentruma lehet a helyi főiskola könyvtára. Egy másfél éves fejlesztési programot zárult le csütörtökön.

Szabó Szabolcs

- A több mint húsz millió forintból megvalósult fejlesztési csomag három fő pillére támaszkodott. A Lorántffy szakközépiskola pedagógusai és tizenhat diákjai egy hetvenórás szövegértési és könyvtárismereti képzésen vettek részt a főiskola könyvtárában. A szövegértés és tehetséggondozás témakörében tavaly ősszel egy konferenciát rendeztünk. Ezen a szakmai találkozón Nyerkiné Alabert Zsuzsanna Mindenki tehetséges valamiben? és Csordás Hédi Virág: A szerkeszthető világháló című előadását hallgathatták meg a résztvevők - mondta el Szabó Csilla, a program vezetője.


Szabó Csilla (j) mutatta be az elmúlt másfél év fejlesztéseit (Fotó: Ady Géza)

Komoly informatikai fejlesztésen esett át a könytár. A Corvina integrált könyvtári rendszer újabb moduljainak átvételével lehetővé vált a campus tudományos és oktatási tudásbázisának egységes kezelése, feldolgozása és szolgáltatása. A digitális gyűjtemények kialakítása a könyvtár szolgáltatási rendszerének kiterjesztésével valósul meg, így a hagyományos, írott és digitális dokumentumok egységes tudáshalmazt alkotnak és azonos elvek szerint lehet hozzáférni - tette hozzá Fülöp Endre, a Corvina munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!