Dunaújváros

2012.12.12. 20:17

Kórház: szerződés, építkezés

Dunaújváros - A kivitelező cég és a kórház vezetője szerdán ünnepélyes keretek között írta alá az intézmény fejlesztéséről szóló szerződést. Heteken belül kezdenek.

Szabó Szabolcs

Egy éven belül akár már betegeket is fogadhat az az új tömb, amelynek építési munkálatairól szerdán írtak alá szerződést az intézményben - hangzott el a szignózáshoz mellékelt tájékoztatón. Cserna Gábor polgármester a város életében  kiemelkedő beruházásként jellemezte a várhatóan heteken belül megkezdődő építkezést. A hosszas és számos feladattal járó előkészítési szakasz után a közbeszerzés során nyertes cég, a Hőszer-Trade  megkezdi a munkát.

Az aláírás résztvevői balról jobbra: Sinkovits Vilmos, dr. Mészáros Lajos, dr. Dorkota Lajos, Cserna Gábor és dr. Pók Tibor (Fotó:  Vohlmann György)

Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház igazgatója elmondta, a kor színvonalának megfelelő, modern orvostechnikával felszerelt műtéti tömbbel gazdagodik az intézmény, a betegek minél színvonalasabb és biztonságosabb ellátásának céljából.A kórház még két éve nyert közel négymilliárd forintot pályázati úton az új tömb fejlesztésére, amelyben egy centralizált műtőblokk, sterilizáló, diagnosztika és intenzív osztály kap majd helyet. A szerdán aláírt szerződés a fejlesztéshez kapcsolatos építési beruházásokra vonatkozik, amely több mint 1,6 milliárd forintot emészt fel. A maradék összegből szerelik majd fel a szükséges eszközökkel az új blokkot. Ígérték, egy év múlva elkészülnek.  





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!