Dunaújváros

2017.05.22. 19:45

Diákvélemény: nem csak érdekes feladatok voltak, hanem fontosak is!

DUNAÚJVÁROS A Móricz iskola háromtagú csapata szép sikert aratott egy megyei környezetvédelmi vetélkedőn Fehérváron!

Pekarek János

Emlékezetes sikert aratott a múlt héten csütörtökön Székesfehérváron a Móricz Zsigmond Általános Iskola nyolcadikosainak egy csapata, Murányiné Varga Beáta tanárnő vezetésével. (Érdekesség: a tanárnőt aznap délelőtt tüntették ki évtizedes pedagógiai munkásságáért a Dunaújváros Ifjúságáért díjjal.)

Tizennyolcadik alkalommal szervezték meg a megyeszékhelyen egy cég támogatásával a Környezetvédelem a jövőért című vetélkedőt, amelyen a selejtezőktől számítva több mint százötven csapat vett részt Fejér minden részéből. A döntőn 27 együttes vetélkedett komoly elméleti és gyakorlati feladatok során - és a Móricz Di Mario Dóra, Pocsai Ágnes és Schneider Lilla összeállítású, nyolcadikosokból álló csapata végzett az első helyen.

A szereplők (b): Di Mario Dóra, Pocsai Ágnes, Murányiné Varga Beáta, Schneider Lilla Fotó: Ady Géza

Az egyik feladat például az volt, hogy egzakt módon magyarázzák meg, a háromféle papírból kivágott négyágú csillagok vízbe helyezve miért nyílnak ki? A válasz: mert a papír rostjai telítődnek vízzel, s ezzel kiegyenesítik a hajtogatás vonalait.

Vagy: ki kellett számolni, hogy ötven kilogramm szénből, vagy ötven kilogramm kénből keletkezik-e több égéstermék? A válasz: szénből. (Ezek a válaszok nem szó szerintiek: a versenyző lányok ugyanis egymás szavába vágva úgy kezdték, hogy: Természetesen , illetve: persze! ...)

Az okleveleken kívül elsősorban szép és jó élményekkel gazdagodtak a vetélkedőn: jó buli volt! , változatosság a mindennapos tanulásban! És: nem csak érdekes feladatok voltak, hanem fontosak is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!