Dunaújváros

2017.06.13. 18:10

Korszerűbb lesz a kereszteződés

DUNAÚJVÁROS Az önkormányzat megbízásából korszerűsítik a forgalomirányító berendezéseket a városban.

Balla Tibor

A vállalkozó tájékoztatása szerint június 13-14. között elvégzi az Aranyvölgyi út - Baracsi út - Magyar út csomópontban lévő forgalomirányító berendezések ledesítési munkáit, amelynek során időszakosan a jelzőlámpák nem fognak működni, még a sárga villogós üzemmód sem.

A berendezésekben használt elektronikus eszközök elavultak, gyártásuk megszűnt. Esetleges komolyabb meghibásodás esetén a csomópont javítása alkatrész hiánya miatt nem lehetséges. A vezérlőberendezés cseréje mindenképpen szükséges a zavartalan működéshez.

A LED betétek korszerűek, nagy fényerejűek és hosszú élettartamúak. Ez biztosítja a lámpajelzések kiváló láthatóságát ellenfény esetén is, a hosszú élettartam (6-8 év) miatt a fenntartónak nem szükséges kampányszerű izzócseréket végrehajtani. Az összes jelenlegi halogén izzó cseréje félévenként kötelező. A hibák miatti sárga villogóra kapcsolások száma is drasztikus csökkenhet, és jelentős áramdíj megtakarítást eredményezhet. A kivitelezés közel tízmillió forintos nagyságrendű.

Kérik a gépjárművezetők és gyalogosok fokozott figyelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!