Dunaújváros

2013.10.20. 18:15

Van-e közbiztonság?

Dunaújváros egyik legérzékenyebb területén rendeztek lakossági fórumot a közbiztonságról. Van, vagy épp nincs?

Szabó Szabolcs

A Dunaújvárosi Főiskola Campus Étterme adott otthont annak a közbiztonsági fórumnak, amely a Technikum városrész problémáit helyezte előtérbe a múlt héten csütörtökön. A lakosság részéről több kérdés is megfogalmazódott, például: Miként tudna segíteni a rendőrség az idős emberek sérelmére elkövetett csalások ügyében.

Nagy Zoltán rendőr ezredes szerint, sajnos nap mint nap, a trükkös csalók megpróbálkoznak ilyen jellegű átverésekkel, ám fontos, hogy minden esetben győződjünk meg a hozzánk bekopogtató emberek hitelességéről.A Technikum városrészbeélők megfogalmazták, hogy keveslik a rendőri jelenlétet az utcákon. Sőt, a nappali jelenléthez is hozzátették: több rendőr kellene az utcákra.Számos további kérdés vonatkozott még az ismerté vált bűnesetek ügyét illetően.


Nagy Zoltán és Kismoni László a lakossági fórum színpadán (Fotó: Ónodi Zoltán)



Nagy Zoltán elismerte, az éves adatok nem túl biztatóak, ám helyben jóval nagyobb a felderítési arány.A fórumon számos, a közösségek mindennapi életét meghatározó kérdés felmerült. Több felszólaló is amellett állt ki, hogy a Bocskai utcában – rendteremtés érdekében – komoly rendőri jelenlétre lenne szükség. A Technikumban rendet kell tenni – mondták sokan és elsorolták, lassan miért lesz „élhetetlen” hely a Technikum...

Tény, a körzetben számos kamerát lehetne – és kellene – felszerelni, hogy minden ott lakó békésen kiléphessen az utcára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!