Dunaújváros

2016.05.17. 13:55

Közel százan mérkőztek meg a sakkversenyen

Dunaújváros - A Petőfi Sándor Általános Iskola immár hatodik alkalommal rendezte meg hagyományos sakkversenyét a közelmúltban.

Balla Tibor

A rendezvényre 94 gyermek jelentkezett - köztük 4 óvodás is volt -, hogy megmérettesse magát a kortársaival folytatott versengésben. Ennek köszönhetően kísérőkkel, szülőkkel együtt közel 150 főt látott vendégül a dunaújvárosi iskola.

A verseny céljaként azt határozták meg a szervezők, hogy jó hangulatú versenyélményt adjanak az iskolai körülmények között, szakkörökben sakkot tanulóknak. Mindezt azért, hogy még jobban kedvet kapjanak a játékhoz, versenyzéshez és a sakkbéli tudásuk elmélyítéséhez.

A Vasváris csapattagok: Elter Dóra, Ádám Viktória, Nagy Dániel

A FIDE (Nemzetközi Sakkszövetség) értékszámmal rendelkező versenyző csoportnak is jó gyakorlási lehetőséget szerettek volna nyújtani egy erősebb mezőnyben. A helyi iskolákon (Arany, Dózsa, Móricz, Petőfi, Széchenyi, Vasvári) és Bóbita Óvodán kívül érkeztek játékosok Bajáról, Bonyhádról, Budapestről, Iregszemcséről, Komáromból, Rácalmásról, Szekszárdról, Tamásiból, és Velencéről, köszönhetően Fábiánné Rajcsányi Magdolna tanítónak, aki végig részt vett a verseny előkészületeiben, lebonyolításában és az utómunkálatokban is. A gyerekek palacsinta igényét Tóth Enikő, a Petőfis szülői munkaközösség vezetője igyekezett kielégíteni szervezéssel, és palacsintasütéssel.

A versenyt Dunaújváros Önkormányzata támogatta, a Mattolna Tehetségkutató Alapítvány sakk készletekkel és sakkórákkal segítette, a Bástya Dunaújvárosi Sakk Sportegyesület tárgyjutalmakkal, szervezéssel, járult hozzá az eseményhez.

A Petőfi iskolából 30 tanuló vett részt a versenyen. A dobogós helyekből 2 aranyat, 3 ezüstöt és 2 bronzérmet sikerült kiharcolniuk maguk és iskolájuk számára. Az elsős Petőfisek közül 6 gyerek játszotta végig a 7 fordulós agytornát a 18 fős elsős mezőnyben.

Elért helyezések:

1. hely: Vidák Boglárka 3.a, Lőkös Viktória 5.b, ; 2. hely: Bognár Csongor 4.a, Gallai Hanna 4.a, Ludik Ágnes 8.a, ; 3. hely: Szabó Lilian 3.a, Matwi Márton 4.c,

A Petőfi Kupa csapatversenyét a Dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola tanulói nyerték. Csapattagok: Elter Dóra, Ádám Viktória, Nagy Dániel 2. osztályos tanulók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!