Dunaújváros

2015.10.16. 15:54

Krella, a két szakácssapkás

Dunaújváros - Zenei pályáját is próbálja egyengetni, van akinek tetszik amit csinál, de a lényeg, hogy ő szereti nagyon.

Munkácsi Réka

Nagy Zoltán tíz évet jégkorongozott, de az iskola miatt abbahagyta. Nagyon szerette csinálni és a sport által rengeteg barátja lett, akikkel azóta is tartja a kapcsolatot. A Kereskedelmi Szakközépiskolába járt és szakácsnak tanult. Viszont ha valaki komolyan veszi a szakmáját, akkor a gyakorlatokat nem lehet kihagyni és mivel ő szeretett volna tényleg a szakmájában dolgozni nem volt mese, csinálnia kellett, és ezt a kettőt már nem sikerült összeegyeztetni. Ő nem a kijelölt helyen kezdte a gyakorlatát, hanem az Aranysárkány étteremben, ismerősök által, ami azóta megszűnt. Onnan indult el szakács pályafutása, amivel azóta nagy utat tett meg. A város szinte összes vendéglátóhelyén dolgozott, hol több, hol kevesebb ideig, de már nem látta benne a kihívást, hogy hamburgereket és hasonló gyorsételeket gyártson. Ezért 2013 májusában elindult nagyobb kihívást keresni, amit végül Ausztriában talált meg, szintén ismerősök révén. Egy tízezres kis faluban, egy halastó melletti étteremben, ami nyáron turista látványosság télen síparadicsom. . Rengeteg új dologgal találkozott, olyan technikákkal, amikről Magyarországon még nem is hallottak. Ott szerezte meg az étterem második szakács sapkáját, ami egy nemzetközi minősítés, ár/érték arányban és minőségben. Az osztrákok ragaszkodnak a hagyományokhoz, nem adnak alább az öltözetből és a felszolgálásból sem, viszont a konyhába beengedik az új technikát, így ismerkedett meg a sous vide vákuum fóliázó géppel is.

Miután szinte az egész személyzet lecserélődött ő is hazajött. Rengeteg tapasztalattal gazdagodtam, ezután kezdtem el a halakra specializálódni. Megpróbáltam itthon újra, de egy kis idő múlva kimentem Angliába, az ember hall ezt azt, én is kíváncsi voltam és ismerősök is voltak. Anglia viszont elég élhetetlen, nem kerestem rosszul de annyira drága minden, a lakhatás is sokba kerül, hogy úgy döntöttem hazajövök. Annyira nem érte meg, pedig nagyon tetszett. A referenciám miatt jó pozícióba kerültem souschef lettem, de onnan nem is volt feljebbjutási lehetőségem. Az étterem, ahol dolgoztam, főleg tengeri halakkal foglalkozott, rengeteg homárt és kagylót dolgoztam fel, még videósorozatot is készítettem róla másoknak. Máltán szeretném kipróbálni magam egyszer.

Nem csak főzni szeret, de rappelni is szokott. Krella néven ismerik sokan. Amikor Eminem bekerült a magyar médiába, akkor szerettem bele a műfajba. Nekem nagyon fontos a zenélés. A Nem című számom a legújabb, évente két három zenét csinálok, nem erőltetem, amikor jön az ihlet, akkor jön. Van már olyan is ami klippel együtt jött ki az Egyszer majd. Legfőképpen a vágyaimról énekelek, mély és családi dolgokról, és úgy tűnik van egy olyan réteg akinek tetszik is amit csinálok. Nem a klasszikus rappet képviselem, próbálom választékosan kifejezni magam, a számaim többsége melankolikus, szerintem inkább költészet. Ha felléphetnék, akkor inkább színházban szeretnék, én nem ordibálok az akusztikus zenét kedvelem.

A Gault Millau kalauzt Henri Gault és Christian Millau élelmiszer-kritikusok és írók hozták létre 1965-ben, a Guide Michelin nyomán. Ez a rendszer azonban rendkívül szigorúan bírálja el az éttermeket: 10 pont alá egy jó étterem nem mehet. A kalauz rendkívül fontosnak tartja az alapanyagok minőségét, tisztaságát. A minősítés jelzése a szakácssapka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!