Dunaújváros

2016.08.05. 17:50

Különleges pillanat - Cserna Gábor előtt mondták ki a boldogító igent

Dunaújváros - Különleges esketés volt péntek délután a városházán: Furják Mihály és Vasinka Zsuzsanna a város polgármestere, Cserna Gábor előtt fogadott örök hűséget egymásnak.

Körmendi Erzsébet

- Évente néhány olyan alkalom van nálunk, amikor az anyakönyvvezető mellett Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere, Cserna Gábor is részese az esketési ceremóniának. Furják Mihály és Vasinka Zsuzsanna mai házasságkötése is egy ilyen jeles alkalom - mondta a DH kérdésére válaszolva Kiss Zsuzsa anyakönyvvezető, aki a város elöljárójával közösen adta össze pénteken a párt a városháza C-szárnyának rendezvénytermében. Megtudtuk tőle, hogy a polgármesteri részvétel nem olyasmi, amit kérhetnek a házasulandók. A város első embere jelzi az anyakönyvvezetőnek az ilyen irányú szándékát, általában ismerősei, barátai esetében.

Cserna Gábor adta át a házasságlevelet Furjákné Vasinka Zsuzsának és férjének, Furják Mihálynak Fotó: Zsedrovits Enikő

- 2013 januárjától van lehetőségem esketésre, csakúgy, mint honosításra. Mindkettő egyaránt csodálatos alkalom, a házasságkötés ugyanolyan megható esemény, mint az állampolgári eskü, és ugyanúgy izgulok, mint az ifjú pár. Vannak jeles családi események, amelyek élményben és fontosságban felérnek egy városi eseménnyel a polgármester életében - hangsúlyozta Cserna Gábor.

Az esküvői szertartás csodálatos volt. Kiss Zsuzsa gyönyörű idézettel köszöntötte Vasinka Zsuzsát és Furják Mihályt életük fordulópontján, amikor a boldogító igen kimondása után már házastársakként lépnek ki a városháza ajtaján.

A menyasszony és a vőlegény Cserna Gábor polgármester kérdésére válaszolva mondta ki a boldogító igent, majd a gyűrűk felhúzása, a hitvesi csók és az anyakönyv aláírása után Kiss Zsuzsa anyakönyvvezetői szép gondolatai következtek Zsuzsának és Mihálynak útravalóul. A jókívánságai között elhangzott, hogy tudjanak mindig közösen örülni egymás sikereinek, és osztozni a bánatban - legyenek a céljaik közösek. Olyan otthonba térjenek haza, ahol törődés, melegség, figyelem, boldogság vár rájuk, és őrizzék ennek az otthonnak a melegét közösen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!