Dunaújváros

2012.10.30. 15:52

Különösen komoly fejlődés az apró kézilabdásoknál

Dunaújváros (ja) A kipirult, izgatott szülői arcok, a gyerekek önfeledt küzdelme, az edzőknek köszönhető játékkészség és remek hangulat jellemezte az Üstökös Kupát. Írásunkban a torna értékelését, és a legkisebb korosztályok eredményeit olvashatják.

Jankó Árpád

A dunaújvárosiak által  nagyszerűen, profi módon megrendezett kétnapos kézilabda  utánpótlás-viadalon  tapasztalható volt, hogy  bár   a sportág nagyágyúi  főképp azok a gyerekcsapatok, amelyek mögött rangos, magasan jegyzett, netán első osztályú együttesek állnak, de egyre több kisebb település  jelentkezik sikeres, eredményes  együttesekkel.  Azt is tapasztalatból tudjuk, hogy ez ott valósul meg, ahol egy  megszállott testnevelő tanár dolgozik az iskolában, s ahol a   település önkormányzatának, polgármesterének  is szívügye a kézilabda.   S ahol az anyagi ügyek is rendben vannak, ott  borítékolható a siker.  Nem véletlen tehát, hogy az utóbbi években  Debrecen, Veszprém, Dunaújváros, a Ferencváros mellett a tatai Kőkuti iskola,  Szigetszentmiklós, Kozármisleny   és még többen is leadták névjegyüket a nyolcadik  Üstökös Kupán.
 
A hétvégén a Dunaújváros Sportcsarnokban  a szakemberek egyöntetű véleménye szerint különösen a kisebb korosztályoknál látható kiemelkedő  eredmény. Bíztató tendencia a sportágban.
 Íme a  legfiatalabb korosztályok legjobbjai az Üstökös Kupán. (A nagyobbak eredményeit már keddi számunkban közöltük.) Fiúk, U9: 1. Szigetszentmiklós, 2. Kőkuti Sasok Tata, 3. Éles Kézisuli. Lányok, U9: 1. Studentcomfort KUK, 2. Padányi Veszprém, 3. FTC. Lányok, U8: 1. Padányi  Veszprém, 2. Kozármisleny, 3. FTC. Lányok, U7: 1. Kozármisleny, 2. Padányi Veszprém, 3,  FTC.
 
Meggyes Rita,  az U12 korcsoportjában játszó  D. Kohász Akadémia edzője  természetesen nagyon  elégedett volt lányai teljesítményével.
 
Boldog vagyok, hogy megnyertük a bronzérmet. A harmadik helyért folyó küzdelemben  remekül játszottunk, csapatként működtünk, és legyőztük a Vasast, amelyik tavaly országos döntőben szerepelt.

Ezek után egy év múlva  ismét találkoznak Dunaújvárosban az ifjú kézilabdázók.  Az Üstökös Kupa  lassan-lassan  már kihagyhatatlan. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!