Dunaújváros

2015.05.14. 14:52

Kutató dózsás diákok

Dunaújváros - Idén is megrendezték az Országos Tehetséggondozó Program keretein belül a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciáját.

Braun Dorottya

Molnár Csenge és Bodri Dániel közös előadása

A Dózsa György Általános Iskola tanulói országosan kimagasló eredményt értek el a verseny május 11-én, hétfőn megrendezett országos fordulóján, amelyet a budapesti Rózsakerti Általános Iskolában tartottak. A tanulók Csapó Mária tanárnő vezetésével a regionális fordulón három pályaművel indultak. Szabó Dorka és Szabó Kornél hatodik osztályos tanulók dolgozatait az ismeretterjesztő kategóriában indították. Szabó Dorka Ember a természetben műveltségterületen országos második helyezést ért el pályaművével, Molnár Csenge és Bodri Dániel hetedik osztályos tanulók közös dolgozatát, pedig a kutatásmódszertan kategóriában indították. Ezzel a pályaművel az Ember a természetben műveltségterületen kiemelt országos első helyezést értek el, melynek címe A Mezőföldön előforduló talajok fizikai, kémiai összetételének vizsgálata és a talajszennyezés hatásai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!