Dunaújváros

2014.04.25. 18:30

Lépcsőzetes megoldások

Dunaújváros - Fajsúlyos városi kérdések, önkormányzati céges beszámolók, egészségügyi döntések, támogatások voltak a közgyűlés csütörtöki napirendjén.

Körmendi Erzsébet

A közgyűlés sürgősséggel vette fel napirendjére annak az összegnek a megszavazását, amelyre a műfüves pálya kialakításához van szükség. Pintér Tamás hasonló indokkal kérte, hogy döntsenek a Kallós utcából a kiserdőbe vezető lépcsősor felújításáról. A képviselő szerint politikai megfontolások, szülték a statikai vizsgálat kérését, a halogatást. Cserna Gábor kijelentette: nincs fideszes vagy szocialista lépcső – a következő rendkívüli közgyűlésre visszahozzák a témát. Kismoni László cáfolatként mondta: a Kallósnál lévő lejáró felújítását 2011 óta kéri, bár most a munkavédelmi szempontokra is felhívta a figyelmet, és örömmel olvasta, hogy a Tamás utcában megjavították a fa gyökere által tönkretett járdát, de az Építők útja 2. mögött ugyanezt szeretné elérni tavaly óta, és hasonló a helyzet a zöld rendelő mögötti közvilágítással... Cserna Gábor rövidre zárta a kérdést: a rendelő mögötti közvilágítás kivitelezési szerződését a napokban írta alá, a városüzemeltetési igazgatót pedig felkérte, küldje ki az embereit az Építők út 2. mögötti járdához, vizsgálják meg a problémát. Nem sokkal később Tóth Kálmán vetette fel, hogy a Mátyás király körút 1-3. előtti fekvőrendőr kialakítása másfél éve húzódik, Selyem József pedig azt kifogásolta, hogy az uszoda felújítását szerződésaláírás hiányában nem tudják elkezdeni.

Pintér Tamás (alsó kép jobb szélén) kérte, hogy tűzzék napirendre a Kallós Dezső utcából az erdei tornapálya felé, a völgybe vezető tereplépcső felújítását. Ha nem történik semmi, akkor a városüzemeltetési osztály kénytelen lesz rövid időn belül lezárni a lépcsőt, mert az balesetveszélyes – mint az a felső képen is látszik. Fotók: Ónodi Zoltán

A zárszámadás, rendeletmódosítások, a város településfejlesztési koncepciójának elfogadása után tárgyaltak és döntöttek a térfigyelő kamerarendszer fejlesztést szolgáló pályázat benyújtásáról. Az egészségügyi ellátást szolgáló határozatok, az ESZI-ben megüresedett szakmai álláshelyek betöltéséről, a bölcsődék nyári nyitva tartásáról is határoztak, majd egyebek mellett helyiséget biztosítottak az agrár kamarának. Az Egészségmegőrzési Központ dolgozói nem részesülhettek egészségügyi ágazat béremeléséből, a jogszabályok miatt. Ezt illetménykiegészítéssel korrigálta a közgyűlés, és Cserna Gábor ígérte, az új kormánynál eljárnak az ügyben. A DPASE-vel kötött kölcsönszerződés, valamint a Pálhalma Agrospeciál Sportegyesülettel kötött támogatási szerződés módosítása csak kettő volt az elfogadott sport témájú határozatok között.

Az önkormányati cégek beszámolójánál a DVG Zrt. esetében Pintér Tamás javasolta, fontolják meg a DVCSH-s, továbbá a dunanettes üzletrész visszavásárlását is. Más téma: Pintér Attila kérdésére dr. Vántus Judit vagyonkezelési osztályvezető elmondta, hogy a törvény szerint a DVCSH valóban nem finanszírozhatja tovább az uszoda évi 70 milliós hiányát. A DVCSH-tól veszteségfinanszírozási tervet várnak, hogy tisztán lássák a továbbiakat, mert annak ismeretében tudnak megalapozottan dönteni, ha látják, mekkora az önkormányzat uszodaterhe.

Legyen vissza nem térítendő

A Dunaújvárosi Vegyeskar szeptemberig haladékot kapott a New York-i fellépéséhez megszavazott hárommillió forint visszafizetésére. Elhangzott a közgyűlésen: a kórus hírnevet szerzett a sikerével, Dunaújvároson túlmutatva az országot képviselte. Jó lenne vissza nem térítendőre módosítani a támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!