Dunaújváros

2013.01.28. 16:04

LMP: volt, majd lesz?

Az LMP Fejér megyei elnöke, Szabó Zsolt kilép a pártból. Tagja lesz a Fidesz leváltására törő tömörülésnek.

Pekarek János

- Már nyilvánosságra hoztam internetes oldalamon, hogy kilépek a Lehet Más a Politika pártból - válaszolta kérdésünkre Szabó Zsolt, az LMP eddigi Fejér megyei elnöke, illetve dunaújvárosi közgyűlési képviselője.

Szabó Zsolt kilépését azzal magyarázta, hogy elveivel összeegyeztethetetlen az a stratégia, amely a pártban többséget kapott, és amely szerint az LMP-nek úgymond az ellenzék ellenzékének kell lennie.

Ez szerinte nem Schiffer András vagy Karácsony Gergely stratégiája, hanem az LMP-é. Mégpedig véleménye szerint elhibázott elképzelés. Számára a legfontosabb politikai kijelentés, hogy elkötelezettek vagyunk-e a Fidesz és Orbán Viktor leváltására, vagy sem? Márpedig ő eddig is és ezután is ezért dolgozott, dolgozik.

Mindennek következményeképpen be fog lépni abba az új, baloldali, zöld elkötelezettségű pártba, amit Karácsonyék készülnek megalakítani. Méghozzá terveik szerint egy vagy két héten belül.

Arra a kérdésünkre, hogy a megyei LMP-tagság mekkora része ért egyet vele, azaz az eddigi megyei pártelnökkel, és vajon hányan követik majd az ő lépését, Szabó Zsolt úgy válaszolt: ez mindenkinek az egyéni döntése lesz - azt már most tudja, hogy vele együtt többen távozni fognak a pártból.

Mindazonáltal - információi szerint - valószínűleg a tagság jelentős része követni fogja lépését...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!