Dunaújváros

2014.04.25. 14:35

Lomlom mese

Dunaújváros - A mostani alsó tagozatosoknak már természetes lesz - remélem -, hogy szelektíven gyűjtik a hulladékot.

Körmendi Erzsébet

A természeti értékeink megóvására, a hulladék helyes szortírozására és gyűjtésére számos program neveli a gyermekeket. Egyik ilyen a pénteki, MMK-ban megrendezett ÖKO-nap, amely a Római városrész rehabilitációjához kapcsolódik. A gyerekek láthattak öko-mesét, amely szinte beszippantotta őket, bizonyítva, hogy a korosztályuk mennyire fogékony a szelektív gyűjtésre. Az interaktív előadás után játszóház és más hagyományos zöldprogram várta a látogatókat.

A Zöld Római sorozat szombaton folytatódik. Pénteken a kicsiket, szombaton a középiskolásokat szólítják meg: hulladékgyűjtés lesz a városrészben középiskolások bevonásával. A Rudas Szakközépiskolánál lesz a gyülekező 10 órakor, onnan indulnak a tanulók és rendet tesznek a környéken.

A felnőttek sem maradnak ki a környezetvédelmi sorozatból, őket május 10-én várják majd a Római körúton. Akkor a szépítés lesz a feladat: a vállalkozó szellemű segítők fákat és virágokat ültetnek, hogy ezekkel gyarapítsák lakóövezetüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!