Dunaújváros

2013.10.07. 16:59

Már a gépeké a terep az Eszperantó úton

Dunaújváros – A napokban elkezdődött az építkezés az Eszperantó úti, egykori Kohász edzőpálya helyén.

Gallai Péter

Egy élelmiszerüzletet létesítenek ezen a területen. A Központi Sporttelep edzőpályáját még 2010-ben adta el az önkormányzat egy ingatlanfejlesztő cégnek, aki élelmiszerüzletet kíván építeni a területen. A pálya bontása végül 2012 elején történt meg, ekkor civil kezdeményezésre grundfocit tartottak az eladást ellenzők, sportolók részvételével.

Az azóta eltelt időben nem történt sokáig semmi, csak kutyasétáltatók használták a lesimított területet, vagy gyerekek játszottak ott. A napokban viszont munkagépek vonultak fel, kerítéssel kerítették körbe a pályát – azaz minden jel szerint elkezdődött a munka. Ennek kapcsán megkérdeztük a polgármesteri hivatalt, mit lehet tudni a részletekről, a leendő áruházról.

 


Németh Tamás az egyik nehézgép vezetőfülkéjében – a markolók is szorgosan dolgoznak az egykori focipályán zajló építkezésen (Fotó: Ady Géza)

 

Pálfi-Németh Tünde szóvivő az alábbi tájékoztatást adta: – Mivel már nem önkormányzati tulajdonú a terület, ezért csak annyit mondhatunk, hogy az engedéllyel rendelkező cég egy kereskedelmi üzletlánc élelmiszerüzletét kívánja megvalósítani. Mint a szóvivő hozzátette: minden további kérdésben a beruházó az illetékes.

Mint a Dunaújvárosi Hírlap korábban többször is megírta: 2010 júniusában döntött úgy a közgyűlés, hogy a 10 ezer 109 négyzetméter területrész értékesítésére kiírt pályázat nyertesének az Androméda Üzleti és Vezetési Tanácsadó Kft.-t jelöli meg, 96 millió 35 ezer 500 forint vételárért. Az edzőpálya esetében egyfordulós nyílt pályázati eljárásban hirdették meg az ingatlant. Ebben szerepeltek a legfontosabb adatok, így a hivatalos értékbecslés alapján megállapított négyzetméterenkénti 9500 forintos kikiáltási ár is.

Az adásvételről az illetékes minisztérium is értesült, egyben az önkormányzat vállalta, hogy a vételárat teljes egészében sportcélú beruházásokra költi – ez az önrésze a vidám park területén most elkezdődött műfüves labdarúgó pályák építésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!