Dunaújváros

2016.12.01. 21:55

Magasabb fordulaton a Forgatag - Már készülődik a Mikulás

Dunaújváros – Szombattól már teljes gőzzel fut majd a város ünnepváró programsorozata, az Adventi Forgatag.

Szabó Szabolcs

Az előttünk álló hétvégén is egymást váltják az izgalmas, ízletes és sportos programok a Városháza téren. Szombaton 13 órakor kezdődik az immáron 7. alkalommal jelentkező Pentelei Kolbászfesztivál a Pentele Sport-, Kultúr- és Hagyományőrző Egyesület szervezésében. Vasárnap már le is mozoghatjuk a kolbászkóstoló okozta súlyfelesleget. Az Adventi Futógála 13 órakor startol majd a főtérről.

Az Adventi Futógálára érdemes lesz időben érkezni, hiszen a rajt előtt számos ajándék és közös bemelegítés is várja majd a kocogókat.

Az össznépi futás után is érdemes lesz a téren maradni, hiszen forralt borral és teával frissülhetnek fel a résztvevők.

Igazi karácsonyváró élménytárral vár kicsiket és nagyokat az idei Adventi Forgatag. Minden napra sok-sok mese...
Fotó: Ady Géza

A programkavalkád délutánján, 5 órakor a történelmi egyházak helyi képviselőivel közösen meggyújtják a második adventi gyertyát, fél hattól pedig már a Bartók Kamaraszínház színművészeinek betlehemes előadása várja a családokat. Fél héttől az igényes muzsikáé a főszerep, előbb egy tehetséges fiatal, Balla Bence szórakoztatja a nagyérdeműt, majd fél nyolctól már a népszerű Four Fathers műsorának tapsolhatunk.

December 5-én és 6-án a város főterén beköszönt a Mikulás-korszak.

Délelőtt 10 órától este 19 óráig díjmentesen felkereshető a Mikulás kuckója, ahol maga a főszereplő, azaz a Nagyszakállú szórakoztatja majd a gyermekseregletet.

December 7-től, aztán tényleg beindul a nagyüzem. A korábbi évek megszokott menetrendjét követve a város civil közösségei, iskolás csoportjai, együttesei és sportszervezetei váltják egymást délutánonként az adventi színpadon. A nap zárásaként pedig egy közkedvelt zenekar készteti majd tapsra a városlakókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!