Dunaújváros

2015.11.19. 20:17

Már nincs engedélye

Dunaújváros – A Magyar Energetikai és Közmű- szabályozási Hivatal megtagadta a DVCSH-tól a vízi közműszolgáltatási működési engedély meghosszabbítását július 30- án – jelezte Besztercei Zsolt a közgyűlés elején.

Körmendi Erzsébet

A MEKH határozatát megküldte a DVCSH-nak és az önkormányzatnak, majd  szeptember 7-én kitette a hivatalos internetes honlapjára is a döntését, miszerint megszüntette a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna és Hőszolgáltató Kft. működési engedélyét. Az előzőkön kívül Besztercei felemlítette, hogy erre a döntésre felkészülve a közgyűlés már tavaly szeptemberben ivóvíz és szennyvízelvezetési bérleti-üzemeltetési szerződést fogadott el a Mezőföldvíz Zrt.-vel, amely azonnal érvényben lép, ha a DVCSH-nak lejár a víziközmű- szolgáltatási engedélye, vagy visszavonják azt.

A helyzet előállt júliusban. Most november van. Ki szolgáltathat jelenleg Dunaújvárosban törvényesen? Melyik cég számlázhat, és a lakók kinek fognak fizetni? – tette fel kérdéscsokrát a DK-s képviselő. A hír igaz, szögezte le Szepesi Attila gazdasági ügyekért felelős alpolgármester. De...! A képviselő figyelmét elkerülte a határozatnak az a pontja, amely szerint az eljárás befejezéséig a régi üzemeltető végzi a szolgáltatást. Várják a MEKH újabb határozatát.

Ugyanakkor egyetértenek azzal – tette hozzá az alpolgármester –, nem biztos, hogy a Mezőföldvíz lenne a megfelelő szolgáltatója a városnak, tárgyalnak mással is. Ami nagyon fontos most: az ivóvíz- és szennyvízszolgáltatás folyamatosan biztosítva lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!