Dunaújváros

2014.11.21. 18:50

Még kilenc napig tart a Magyar úti építés

Dunaújváros - Javában zajlik az útjavítás a Magyar úton a munkaterület csütörtöki átvétele után: még kilenc napig.

Pekarek János

A tervek szerint legkésőbb szombaton befejezik a kivitelező Swietelsky-cég szakemberei a dunaújvárosi Magyar út felújításán az elhasználódott aszfaltréteg felmarását.

Ahogyan a beruházó Magyar Közútkezelő Kht. újvárosi mérnökségének vezetőjétől, Soltész Gyulától megtudtuk, pénteken kora délután már befejezték az egyik sáv felmarását a volt szovjet laktanya bejáratótól a Százlábú-hídig vezető, felújítandó szakaszon. A nap további részében tervezték (lapzártánk után) a másik sáv fedő aszfaltjának felmarását. Ha mégsem sikerült volna még világosban befejezni a munkát, akkor szombaton folytatják, ígérte meg Soltész Gyula.

A következő munkafázis hétfőn kezdődne: akkor a melegaszfaltot terítik el a Magyar út érintett szakaszán. A tervezett javítási munkálatok november 30-ra kell, hogy befejeződjenek.

A szóban forgó mintegy 850 méteres útszakasz (amint mindannyian tapasztalhatjuk, akik arra járunk) a város leginkább elhasználódott útvonalai közé tartoznak. Az erősen hullámossá vált útfelület azonban régi, megbízható betonalapokon nyugszik, hiszen egykor erre vezetett az 1930-as években kiépített, hadifontosságú 6. számú főút.

Útjavítók a Magyar úton november 21-én, pénteken, a volt szovjet laktanya környékén Fotó: A. G.

A nagy teherbírású betonalapra csak megfelelő minőségű kopóaszfalt réteget kell teríteni miután eltávolították az elhasználódott útburkolatot.

A munkálatokat váltakozó irányú sávlezárásokkal folytatják. A városból kivezető egyik legnagyobb forgalmú útszakaszon így is torlódások várhatók különösen, hogy a közforgalmú tömegközlekedés és a helyközi autóbusz-járatok nagy része is kénytelen ezt az útirányt használni a közbeeső megállók miatt.

Mindenesetre kérjük, hogy aki teheti, az az útjavítás idejére keressen másik útvonalat. Ajánlhatjuk az Aranyvölgyi-Petőfi utat az evangélikus templom irányába. Már csak kilenc nap...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!