Dunaújváros

2017.05.29. 17:50

Megszépült Tündérkert

DUNAÚJVÁROS Újtelepen mertek nagyot álmodni, és kitartásuk eredményeként elkészült a Tündérkert játszótér felújítása.

Balla Tibor

Az egész úgy kezdődött, hogy az egyik újtelepi lakos, Bacsa Győző felhívta a Városvédők Újtelepért Egyesület figyelmét a Hankook Dolgozói Önkéntes Programjára, majd be is adta a pályázatot, amin 500 000 forintot kértek az újtelepi Tündérkert játszótér felújítására. Nyertek, így félmillió forintjuk volt már az alapanyagokra, merthogy a pályázati összeget munkadíjra nem fordíthatták. A munkát maguknak kellett elvégezniük.

Szombaton reggel már az utolsó simítások zajlottak Fotó: Ady Géza

Az első ütemben letisztították és lefestették a kerítést. Ebben egy nagy festéküzlet segített tanácsaival, szakértelmével. A gumilapozás nehezen akart összejönni, végül egy nagyvenyimi térkövezéssel foglalkozó cég lapunk hasábjain olvasva a gondot, gépeit és szakembereit ingyen rendelkezésre bocsátotta. Egy dunaújvárosi cég egy kerékpártárolót és táblatartót ajánlott fel. Orosz János a füvet nyírta rendszeresen a játszótéren és környékén, akadt, aki a kiskapura egy "gyerekzárat" szerelt, egy kertészet virágpalántákkal szállt be, az újtelepiek pedig ástak, talicskáztak, lapátoltak, járdát építettek.

Az összefogásból mostanra már gyönyörű és biztonságos játszótér született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!