Dunaújváros

2014.02.27. 17:36

Megújul a ''Váci-tengely''

Dunaújvaros – Hamarosan indul a Római városrész rehabilitációja. A beruházás irányítói csütörtökön bejáráson mu

Szabó Szabolcs

– Terveink szerint a közbeszerzési eljárás nyerteseivel márciusban kötünk szerződést, a munkálatok pedig áprilisban indulnak – fogalmazott a Róma városrészi tagóvoda előtt Sági Péter, a Római városrész rehabilitációját lebonyolító DV N Zrt. vezérigazgatója. A városrészrehabilitiációban érintett területek csütörtöki bejárásakor elhangzott, hogy a Váci utcában, a Római körúton és a Domanovszky téren összesen 756 lakást érint a tömbfelújításnak, valamint a már említett városrészi óvoda külső felújítását is elvégzik. Pályázati kritérium volt, hogy a fejlesztési területnek egybefüggőnek kell lennie, tehát nem lehetett több terület érintett pontjáról bevonni házakat, tereket, így esett a városvezetés a választása a Váci utcai tengelyre – a városrész közepére – a Fáy utcáig terjedően.



Közel négyszázmillió forint jut az utak, közterületek megújítása, újjáépítése, sétány kialakítása, elsősorban a gyalogosok által használt területeken – a Váci Mihály utca által kijelölt tengely mentén. A Fáy András utcai tömbben egy műfüves közösségi futballpályát alakítanak ki, valamint megújul a játszótér is. A 1.2 milliárd forint összértékű beruházás részeként egy az egykori APEH irodában talál majd otthonra egy szolgáltató iroda, amely egyfajta közösségi házként szolgálja majd a városrész polgárait. A városrész közbiztonságát megerősítendő öt új térfigyelő kamerát helyeznek ki. Két új, érdesített, csúszásgátló felülettel burkolt átkelőt is kialakítanak majd a Római körúton (Ilyen borítást kapott korábban a Rudas szakközépiskola és Gárdonyi általános iskola előtt található átkelő is).Sági Péter elmondta, hogy a kivitelezőknek a munkálatokat úgy kell elvégezniük, hogy nem használhatják a városrész egyébiránt is zsúfolt parkolóit.

 

 

Narancstól a moháig

A városrehabilitációs programban érintett kövérházak (756 lakás) esetében a beruházás csak a hőszigetelést tartalmazza a belső felújítást, valamint a nyílászárók cseréjét nem.
Így színeznek: a Domanovszky tér 1-3. házai narancs, a Római krt. 9/a., 9/b., 9/c., 9/d. tömbjei tarló, A Váci 1-6. házai moha, 9-12 tömbjei pedig mogyoró árnyalatot kapnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!