Dunaújváros

2016.11.17. 19:05

Meleg ételt adtak a görögkatolikusok

Dunaújváros- A görögkatolikus egyházközség tagjai adományozták a pénzt a felszerelésre és az ételre.

Pekarek János

Ételosztást szervezett a Dózsa mozi előtti térre csütörtökön délután egy órától a városban működő görögkatolikus parókia. A szökőkút mellett két ebédlőasztalt állítottak fel négy paddal, s jó szívvel kínálták a maguk által főzött paprikás krumplit, benne gazdagon frankfurti virslivel és lecsókolbásszal, hozzá kenyérrel.


Ketten a görögkatolikusok ebédvendégei közül csütörtökön a Dózsa mozi előtti téren: Szabó Béla és Varga Attila Fotó: Zsedrovits Enikő

Dobrovics János, a görögkatolikus egyházközség világi elnöke, az ételosztók egyike lapunknak elmondta: kétszázötven adag ételt főztek, ebből két óráig, tehát az akció első órájában százötven adagot osztottak ki rászorulóknak.

Megjegyezte: nem valamilyen alkalomból, hanem szeretetből készítették és osztották az ételt. Hiszen a szeretet és a melegség, így a meleg étel is egymás rokonértelmű szavai. - Mi nem csak jeles alkalmakkor szeretnénk jótékonykodni - mondta Dobrovics János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!