Dunaújváros

2016.06.17. 18:42

Meleg ételt kapnak a nyári szünidő alatt

Dunaújváros – Az önkormányzat ezen a nyáron is gondoskodik a rászoruló gyermekekről: az ingyenes étkeztetésről tájékoztatta a média képviselőit Lőrinczi Konrád a Fidesz-irodán.

Körmendi Erzsébet

– Dunaújváros önkormányzata 2016-ban is fontosnak tartja, hogy a nyári szünidő alatt ingyenesen kapjanak meleg ételt azok a rászoruló gyermekek, akik más módon nem, vagy korlátozott mértékben juthatnak ennivalóhoz – hangsúlyozta Lőrinczi Konrád a Fidesz tegnapi sajtótájékoztatóján. Majd azzal folytatta, hogy a szünidő alatti ingyenes gyermek-étkeztetés összességében 7,2 millió forintba került. Az önkormányzatnak közel 6 millió forinttal kell kiegészíteni a normatívát ahhoz, hogy anyagi okokból senki se kerüljön ki a támogatotti körből, egyetlen gyermek se szenvedjen hiányt. A polgármesteri hivatal dolgozói, a szakemberek teljes körűen felmérték az igényeket, beszéltek intézményvezetőkkel, szülőkkel telefonon, hogy a lehető legteljesebb legyen a kedvezményezettek köre. A rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők, a hátrányos, valamint halmozottan hátrányos helyzetűek kapnak meleg ebédet a DVG Zrt.-n keresztül a Fészek tanétteremben a szünidőben, június 20-tól egészen augusztus 31-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!