Dunaújváros

2014.10.09. 18:50

Pintér Attila: a város vezetőinek semmiféle jövőképe nincs

Dunaújváros - Élenjáró iparvárost, fejlődő és élhető elővárost szeretnének a Szövetség Dunaújvárosért tagjai.

Pekarek János

A helyhatósági voksolás előtti utolsó, hivatalos sajtótájékoztatóján a Szövetség Dunaújvárosért! elnevezésű választási alakulat (tagjai: Magyar Szocialista Párt, Demokratikus Koalíció, Együtt Korszakváltók Pártja) polgármesterjelöltje, Pintér Attila ismertette a tömörülés városstratégiai terveit, a következő öt évre, illetve az azután kezdődő időszakra vonatkozó elképzeléseit.

Azzal kezdte: Dunaújváros jelenlegi vezetői semmiféle, a jövőre vonatkozó elképzeléssel nem rendelkeznek míg a szövetség új városi stratégiája 2050-ig szól. Ennek keretében Újvárost az ország legkorszerűbb iparvárosává teszik, ígérte. A kiemelkedően fontos acél-, gumi- és papíripar mellé új, élenjáró iparágak térségbe vonzása a feladat: így környezettechnológiai és hulladék-újrahasznosító, logisztikai, finommechanikai, információtechnológiai vállalkozásoknak, és erősíteni kell az építőipart is.

Támogatják a kis- és középvállalkozásokat, azok fejlesztéseit, mondta Pintér. Előre kell lépni a megújuló energiák hasznosításában ami valódi rezsicsökkentést jelent. Külön megemlítette, milyen óriási lehetőséget jelent a paksi atomerőmű-bővítés a dunaújvárosi cégek számára. Alapvető cél a munkahelyteremtés, szögezte le.

Emellett Kidolgozták a Budapest fejlődő és élhető elővárosa alprogramot is: amelyben fejlesztik az elővárosi közlekedést, a kikötőt, s a városnak a közigazgatási, egészségügyi, kulturális, szolgáltató és sport szerepkörét is.

Újabb alprogram a Szeretem a városomat című. Dunaújváros nem csak politikai és gazdasági elitből áll! - hangsúlyozta Pintér Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!