Dunaújváros

2012.12.05. 11:53

Mezőföldi Mikulás teljesítménytúra

Nagyvenyim - Az Erdőjárók Klubja Természetbarát Egyesület szervezésében idén is túrázhatnak a nagykarácsonyi Mikuláshoz.

Körmendi Erzsébet

A nagyvenyimi egyesület vezetői és tagjai az ország egész területéről várják a túrázás szerelmeseit december 8-án, szombaton reggel 7 órától a venyimi Kossuth Lajos Általános Iskolánál. Az esemény egyik túrája az Észak-dunántúli Kupa és a Fejér Megyei Teljesítménytúrázója mozgalomnak. A résztvevők 15, 20 vagy 30 kilométeres távot tesznek meg, csak a hosszabb útvonalon haladók juthatnak el Nagykarácsonyba.  

A legrövidebb útvonal a mezőfalvi tájház és Bolondvár érintésével Ménesmajorig vezet. A 20 kilométeres  pedig szőlőhegyen, Mezőfalván, Bolondváron és Ménesmajoron keresztül vezet Nagykarácsonyba. A leghosszabb útvonal pedig a szőlőhegy előtt még elkanyarodik Mélykútra is.  Mindhárom táv  rajtja a venyimi  iskolánál lesz. A célban emléklap és kitűző jár a sikeres teljesítőknek, túra közben zsíros és lekváros kenyéret meleg italt kapnak a résztvevők. A célba érkezők megtekinthetik a Nagyvenyim és Környéke Postagalamb Egyesült kiállítását az iskola tornatermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!