Dunaújváros

2017.03.01. 21:10

Mindenki egyeteme - Elkezdődik szombatonként az ingyenes oktatás

Sajtótájékoztató keretében ismertették a Mindenki Egyeteme következő félévének programjait, értékelték az előző félév eredményeit a Dunaújvárosi Egyetemen.

Balla Tibor

Dr. András István rektor elmondta, hogy március 18-án folytatódik a Dunaújvárosi Egyetem nagysikerű programsorozata a Mindenki Egyeteme. Mint mondta, méltó színvonalon szeretnék folytatni a Dunaújvárosi Egyetem társadalmi felelősségvállalásának jegyében a Mindenki Egyeteme programsorozatot, amelynek célja, hogy bárki számára ingyen biztosítsák a tanulás lehetőségét. Véleménye szerint kulcskérdés, hogy nyitott ajtókkal fogadják az érdeklődőket, és mindenki számára lehetőséget biztosítsanak a tudás megszerzéséhez.

Dr. Kukorelli Katalin, dr. András István, dr. Rajcsányi-Molnár Mónika és dr. Szabó Csilla Marianna az egyetem sajtótájékoztatóján
Fotó: Ady Géza

Dr. Rajcsányi Molnár Mónika általános és oktatási rektorhelyettes elmondta, ez már a negyedik félév, hogy megrendezik a Mindenki Egyetemét. Először a Műszaki Intézet, azt követően az Informatikai Intézet, majd a Tanárképző Központ és most a Társadalomtudományi Intézet vállalta fel a program szervezését és lebonyolítását. Elmondta, hogy bár a jelentkezési határidő már lejárt, de később is lehet csatlakozni, akár egyetlen előadás erejéig is a rendkívül népszerű hét végi oktatáshoz.

Dr. Szabó Csilla Marianna, a Tanárképző Központ főigazgatója értékelte az előző féléves kurzust, amelyben kilenc előadást hallgathattak. A Kalandozások a pedagógia világában című előadás-sorozat rendkívül népszerű volt, sok aktív hallgatót vonzott.

Dr. Kukorelli Katalin, a Társadalomtudományi Intézet igazgatójának tájékoztatása szerint a március 18-án kezdődő sorozat a TÁSZOSZ, vagyis a Társadalomtudományi Szombati Szeánszok elnevezést kapta, s témáit igyekeztek úgy összeállítani, hogy azok lefedjék az intézet teljes portfólióját. Egyebek közt olyan témákat érintenek, mint az internetes adok-veszek, a sikeres vezetési stílusok, a logisztika, a városfejlődés és a városfejlesztés kihívásai, a tárgyalás tudománya, vagy az etikus gazdálkodás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!