Dunaújváros

2015.06.09. 14:35

Mindkét kategóriában dunaújvárosi a nyertes a Szikrától a hamuig című alkotói pályázatnak

Dunaújváros - Két dunaújvárosi diák végzett az első helyen az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett Szikrától a hamuig című meghirdetett alkotói pályázatának Fejér megyei területi fordulóján.

Körmendi Erzsébet

Az országos felhívásra a plakát kategóriában Fejér megyéből több mint hetven alkotást küldtek be. A pályamunkákat két korcsoportban értékelte a szakemberekből álló zsűri. A díjátadót június 5-én rendezték meg a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

A díjazottak. Hátul: Endrédy Ákos, Szopka Anna (Dunaújváros), Krencz Milán. Elöl: Vörösmarty Milán, Vámi Milán (Dunaújváros). Fotó: Katasztrófavédelem

A 8-13 éves korosztály és 14-18 éves korosztály kategóriájában az első három helyezettet díjazták. Az első helyezett alkotások továbbjutottak az alkotói pályázat országos döntőjébe. Az ünnepség után a székesfehérvári hivatásos tűzoltók bemutatták a gyerekeknek a laktanyában állomásozó tűzoltóautókat és a felszereléseket.

Részlet Szopka Anna (POK) alkotásából.

A dunaújvárosiak taroltak. A 13 év alattiak közül Vámi Milán Máté, a helyi Móricz Zsigmond Általános Iskola diákja győzött. Második lett Vörösmarty Milán (móri Radnóti), harmadik Szabó Borka (székesfehérvári Hétvezér). A 14-18 év közöttiek közül Szopka Anna, a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ gimnáziumának tanulója lett az első, maga mögé utasítva Krencz Milánt (fehérvári Vörösmarty) és Endrédy Ákos (martonvásári Pápay).

Részlet Vámi Milán Máté (Móricz iskola) díjnyertes alkotásából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!