Dunaújváros

2015.12.18. 20:49

MSZP: sok még a tennivaló nálunk

Dunaújváros - Sok a tennivaló, jegyezte meg a szocialisták helyi elnöke pénteki, évértékelő sajtótájékoztatóján.

Pekarek János

Szokásos év végi sajtótájékoztatójukat pénteken rendezték meg a dunaújvárosi szocialisták. Pintér Attila, az MSZP helyi elnöke a rendezvény elején megjegyezte: nemcsak békés karácsonyt és boldog új évet szeretnének kívánni minden dunaújvárosinak, hanem reagálniuk kell a polgármester által vezetett legutóbbi városi közmeghallgatáson elhangzottakra is. Az általa név szerint egyszer sem, csak tisztségével (de azzal sűrűn) megnevezett polgármester, Cserna Gábor közmeghallgatáson elhangzott beszédének Pintér szerint egyetlen pozitív mozzanata volt: amikor a polgármester elismerte, hogy a közvilágítás fejlesztése a városban nem volt sikeres. A helyzet tarthatatlan, jegyezte meg Pintér.

Pintér Attila, az MSZP helyi elnöke pénteki sajtótájékoztatóján
Fotó: Zsedrovits Enikő

A szocialisták úgy látják, folytatta a helyi pártelnök, hogy 2015 Dunaújvárosban nem a beruházások, hanem a folyamatos kampány éve volt. Az uniós pénzek hatékony elköltése szerinte nincs biztosítva, így a város fejlődése sem biztosított hosszú távon. Megjegyezte: Ha olyan beruházásokat hozunk a városba, amelyek nem teremtenek munkahelyet, s amelyeknek fenntartása később pénzbe kerül, akkor az nem más, mint a jövő felélése. Az MSZP helyi elnöke kijelentette, hogy Dunaújváros költségvetési helyzete nem javult, fizetési gondok ugyan nincsenek, de nem tudni, fűzte hozzá, hogy valójában mennyi pénz szükséges a város működtetéséhez, és van-e annyi? Szükségesnek tartotta, hogy a városvezetés kapcsolatot tartson a helyi vállalkozásokkal, elsősorban a Dunaferr-rel, amely a város költségvetésének alapvető forrása is a legnagyobb mértékű iparűzési adóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!