Dunaújváros

2013.12.04. 19:11

Műveltségi és ügyességi vetélkedő a "Keriben"

Dunaújváros - Vidám hangulatú, de komoly tartalmú és célú vetélkedőt rendezett általános iskolásoknak a „Keri”.

Pekarek János

Műveltségi és ügyességi vetélkedőt rendeztek szerdán délután a „Keriben": a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskolában. Nem is titkolták a szervező tanárok, hogy csak részben volt céljuk a szórakoztatás: emellett iskolájukat és képzéseiket is népszerűsíteni akarták, hiszen vészesen közeleg a pályaválasztás időszaka a diákok számára. Ezért csak hasznos lehet, ha összemérhetik tudásukat más iskolák tanulóival, és egy kicsit megismerik a lehetőségeket a középiskolában.

A versenyfelhívásra hat általános iskolában reagáltak. Három a városban működik: az Arany, a Dózsa és a Szilágyi, három pedig a környéken: a baracsi, a nagyvenyimi és a dunaföldvári általános.

A vetélkedőt sokan támogatták – elsősorban azok vállalkozások, amelyek az intézmény gyakorlati képzéseiben is részt vesznek.

Maga a verseny (amely, hangsúlyozták a szervezők: külön felkészülést nem igényelt) elsősorban az általános műveltségre alapozott. Legalábbis arra, ami ma egy általános iskolai hetedik-nyolcadikosnak az általános műveltségéhez kell, hogy tartozzon. Így magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika szerepelt legtöbbször a kérdések között, amelyeket többnyire közösen kellett megválaszolni (kérdőíveken) a négytagú csapatoknak.

De ügyességi feladatokra is szükség volt – és tekintve, hogy a vetélkedő kiírója egy vendéglátással is foglalkozó szakiskola volt, talán nem meglepő, hogy például fűszerek felismerése is szerepelt a műsorban, vagy só-liszt gyurmából valamilyen figura alkotása.

Győztest lapzártánk után hirdettek, de azt megtudtuk Deák Katalin általános igazgatóhelyettestől, a verseny főszervezőjétől, hogy minden versenyző kapott ajándékot. Felvételi előnyt viszont senkinek sem adhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!