Dunaújváros

2013.02.17. 07:19

Nagy sikerrel zajlott a Vállalkozók Bálja

Mondhatni megszokott sikerrel zárult a III. Vállalkozók Bálja a főiskola sportcsarnokában szombaton.

Pekarek János

Minden tekintetben elismerésre méltó jelenlétről számolhatunk be a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara által harmadszor megrendezett Vállalkozók Bálján. A szombaton este kezdődött, vasárnapra áthúzódó rendezvénynek csak egyik jellemzője volt az elegancia ami mind a ruhákban, mind a terítékben, mind a műsorban megmutatkozott. (No, meg a parkolóban álló autókban is...).

A vendégek személye is a hagyományosan rangos színvonalat képviselte. Mást ne mondjunk: ott volt dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, Rabi József, az MKIK alelnöke, Karsai Béla, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja, dr. Kovács Péter, a Dunaújvárosi Járási Hivatal elnöke.

A Vállalkozók Báljának vendégeit Parragh László köszöntötte.

Beszédében hangsúlyozta: akkor lehet a kamara igazán sikeres, ha közel tud menni a vállalkozókhoz. Ma sokan kritizálják a szervezetet azért, mert úgymond túl sok jogosítványt kap. Holott nem történik más, jelentette ki a kamara elnöke, mint hogy fejükről a talpukra állnak a dolgok. Eddig a politika kívülről rángatta a gazdaságot ma a gazdasági szereplők bele tudnak szólni egyebek mellett a szakképzés, a felsőoktatás, a a kereskedelem fejlesztésébe.

Ami Ausztriában például teljesen természetes. A III. Vállalkozók Bálját Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg hivatalosan. Többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a bál lehetőség is az összefogásra. Ugyanis folytatják azt a hagyományt, hogy a báli tombola bevételét (és a külön erre szánt adományokat) jótékony célra fordítják. Míg az első bál bevételeit a városi kórház gyermekosztálya, a másodikét a helyi mentőállomás kapta egy konkrét célra, a harmadik alkalommal a kulcsi Agroturisztikai Központ kap pénzt. A nagysikerű bál kezdetén az elnök úgy köszönt el: Jószerencsét!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!