Dunaújváros

2013.02.08. 20:34

Nagyon jó pálya lenne - de beázik

Többéves problémára keres megoldási lehetőséget a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ: beázik a Dunaferr iskola villamos tagozatán a tornaterme, egyre rosszabbak ott a sportolás körülményei.

Körmendi Erzsébet

A Dunaújvárosi Városi Sportiskola egyik igazolt serdülő kézilabdázójának az édesanyja, Orbánné Kőszegi Zsuzsa hívta fel a figyelmünket egy akut problémára. A Dunaferr iskola MMK melletti villamos tagozatának tornatermében edzenek a gyerekek, siralmas körülmények között.

- Olyan szinten beázik a tető, hogy esőzéskor, illetve most a hóolvadás után is patakokban folyt a falon a víz. Vödröket tesznek a csöpögő részek alá, így ennek az egyébként értékes teremnek csak a középső sávja használható - panaszolja az édesanya. Zsuzsa felidézi azt is, hogy az Üstökös-kupa előtti nap is zuhogott, emiatt a villamos tagozat tornatermébe kiírt meccseknek új helyszínt kellett keresi, és átszervezésekkel is csak óriási csúszásokkal lehetett megtartani a mérkőzéseket.

Többéves problémáról van szó, ugyanis a szakközépiskolából szinte minden csapadékos nap után jelezték a fenntartó önkormányzatnak a helyzetet, ám pénz több tízmillió forint eddig nem volt a tetőszigetelésre. Pedig Orbánné Kőszegi Zsuzsa szerint a Dunaferr villamos tagozatáé a város egyik legjobb tornaterme.

 

A sportiskolások felmosórongyok és vödrök között edzenek (Fotó: Lázár Zsolt)

Városi katasztrófahelyzetben nagy a befogadóképessége, másfelől akár ezerfős nagyrendezvényt, koncertet is lehetne ott tartani - ha nem ázna be a terem, ahol egyébként a mindennapos testnevelést is alig tudják megoldani a pedagógusok a mostani csapadékos évszakban.

A Klébelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásába került az intézmény idén januárban, ezáltal a problémát is megörökölték. - Műszaki szakemberrel közösen vizsgáltuk meg a tornaterem helyzetét tegnap délelőtt, a hóolvadás után. Fotókat és jegyzőkönyvet készítettünk, ezeket továbbítjuk a központnak elbírálásra. Tehát keressük a megoldást erre a problémára - mondta Gulyás Erzsébet, a dunaújvárosi járási tankerülete igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!