Dunaújváros

2016.11.17. 20:05

Nosztalgikus mandolin és fütty a művelődési központban

Dunaújváros - Fütty és mandolin címmel tartottak zenés rendezvényt tegnap délután a Munkásművelődési Központ földszinti színháztermében, ráadásul teltházzal.

Balla Tibor

A Munkásművelődési Központ munkatársainak úgy tűnik, hogy amellett, hogy lassan sikerül becserkészniük az épületbe a fiatalokat, egy másik célközönséget is megtaláltak, a nyugdíjasokat. Ez a rendezvény is elsősorban nekik szólt, hiszen azt az időszakot idézte, amikor ők voltak reményekkel teli fiatalok. Ez a hangulaton is érződött, a nosztalgia eluralta a teret a délutáni órán.

Az esemény moderátora, Marosi László tudhatóan nem csak a matematika-fizika tudora, de érzékeny a művészetek iránt is, maga is fényképez. Így került kapcsolatba egy Ki mit tud? kapcsán a két fellépővel, Setét Andrásné mandolinossal és Nagy János dallamfüttyössel. Innen már csak egy lépés volt, hogy meggyőzze őket, álljanak a közönség elé Dunaújvárosban.

A mindkét nyugdíjaskorú előadóról elmondható, hogy nem vall szégyent hangszerén. Már ha Jánosnál beszélhetünk hangszerről, hiszen két ujját használja csak a dallamok elővarázslására. Mindketten egyedül is bemutatkoztak, és párosban is megmutatták tudásukat. A fellépés repertoárját jórészt korabeli slágerek adták, így aztán nem csoda, ha a közönség dúdolta, és János felszólítására velük énekelte a dalokat.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!