Dunaújváros

2013.03.15. 19:26

Nyilvános a jelentés

Szabó Zsolt közgyűlési képviselő pénteken délelőtt nyilvánosságra hozta a város gazdálkodását 2006 és 2010 közötti időszakban vizsgáló jelentést.

Szabó Szabolcs

A Párbeszéd Magyarországért közgyűlési képviselője, Szabó Zsolt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy blogjában nyilvánosságra hozza a város gazdálkodását 2006 és 2010 közötti időszakban vizsgáló jelentést. A székesfehérvári városi bíróság tavaly novemberben döntött úgy: a dunaújvárosi önkormányzatnak nyilvánosságra kell hoznia a város gazdálkodásáról készített igazságügyi szakértői jelentést. A jelentést elolvasva számomra is világossá vált, hogy az önkormányzat vezetése miért próbálta eltitkolni a város gazdálkodását 2006 és 2010 között vizsgáló szakértői jelentést.

Szabó Zsolt a csütörtöki sajtótájékoztatón (Fotó: Vohlmann György)

A dunaújvárosi közgyűlésben 2006 óta a Fidesz van többségben. A jelentés szerint a vizsgált időszakban a város pazarló gazdálkodást folytatott és nem volt figyelemmel az önkormányzat valós pénzügyi helyzetére, teherbíró képességére. A jelentés kimondja, a 2006 és 2010 közötti Fideszes többség teljesítménye olyan, mint egy lyukas fazék, az alján pedig a narancsos oligarchák híznak a városlakók adóforintjaiból fogalmazott a politikus.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!