Ökumenikus gyűjtések Pecsét István javára

2016. február 25., 19:30 szerző: Pekarek János
komment
Dunaújváros - Ökumenikus, azaz egyházak közötti, egyházak együttműködésével szervezett gyűjtés ért véget most.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Rövid ünnepség keretében adták át a városi József Attila Könyvtárban azt a Pecsét István javára gyűjtött pénzösszeget, amelyet a város keresztény egyházainak hívei adtak össze a jótékony célra.

Annak érdekében, hogy a fiatalember számára még időben: vagyis súlyos rákbetegsége végzetes elhatalmasodása előtt kijusson Kínába, ahol egy klinikán újszerű módszerrel, az úgynevezett kriosebészettel, a rákos sejtek hirtelen megfagyasztásával és felmelegítésével kísérelhetik meg gyógyítását.

Balról: Baltási Nándor római katolikus plébános, Kovács István görög katolikus parókus, Tóth Éva könyvtárigazgató, Böttger Antal református lelkész, Stermeczki András evangélikus lelkész

E cél érdekében hónapok óta gyűjtenek a baptista, római katolikus, görög katolikus, református és evangélista gyülekezetekben. A gyűjtés eredményét az említett egyházak papjai Tóth Évának, a könyvtár igazgatójának adták át. Az összegyűjtött pénzmennyiség nem nyilvános - de mindenképpen jelentős. Már csak a gyűjtésben résztvevő sok ember jóakarata miatt is.

Pecsét Istvánnak legkésőbb a nyárig ki kellene jutnia Kínába, hogy időben elkezdhessék a kezelést. A gyűjtési idő harmada tehát, két hónap, már letelt.

Még szerencse, hogy egyik kezdeményezés a másikat követi. Ma, pénteken István volt általános iskolájában, a Gárdonyiban rendeznek bált - és ott is szóba kerül a közösségi gyűjtés...

 

Pekarek János

2016. február 25., 19:30 szerző: Pekarek János

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...