Dunaújváros

2016.04.20. 18:40

Önkénteseket várnak - Visszahódítaná(n)k a rekordunkat Szombathelytől!

Dunaújváros - Újabb rekordkísérletbe vágnak a régi szervezők! Jelentkezni lehet a helyi Vöröskeresztnél!

Pekarek János

Ha nem is eredeti dunaújvárosi az ötlet (Szeged érthetetlen módon megelőzött minket ebben...), mára mégis markáns újvárosi jellegzetességgé vált az újraélesztési rekord. Ha jól számolom, három éve kezdődött, amikor több mint kétszáz órán (egy erős héten) át megszakítás nélkül gyakorolták az újraélesztés fogásait hivatásos és önkéntes életmentők a Dózsa moziban.

A szervező csapat változatlan: ugyanazok az emberek, akik az eddigi két Guinness-rekordkísérletet is szervezték. Azaz: dr. Máté Ágnes, Nagy Attila, Gulyás Emese, Feth Katalin, Orosz Csaba.

Vezetésükkel hivatásos és önkéntes életmentők sorakoznak fel, akik önként jelentkeznének a május 14-re tervezett újabb rekordkísérlet megvalósítására. Amelynek oka, hogy tavaly (terveikkel ellentétben) nem kétszáz, csak száznyolcvan újraélesztés gyakorlására való babával sikerült felállítani egy Guinness-rekordot - ezt azonban Szombathely városa elhódította tőlünk: az ottaniak (akik a babák nagy részét kölcsönözték) kétszáz babára emelték az egyidejű gyakorlat szintjét. Ám az újvárosi szervezők, akiknek köszönhetően a valóságban is sikerült már több életet megmenteni, május második szombatján a mozi előtt megdöntenék ezt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!