Dunaújváros

2016.09.06. 17:35

Orbán László emlékére

Orbán László 1960. december 14-én született Siklóson. 1987-ben végzett biológia-testnevelés szakon a Jannus Pannonius Tudományegyetemen, Pécsett.

A diploma megszerzése után Bölcskén kezdett el tanítani, majd 1997-től Dunaújvárosban a Vasvári Pál Általános Iskolában dolgozott. Biológiát és testnevelést tanított, fociedző volt. A mozgás lételemének számított, a legzordabb időben is kerékpárral közlekedett. A gyerekek nagyon szerették, mert folyamatosan közöttük volt, szeretettel bánt velük, a legdurvább szava a gyerekekről így szólt: pajkos!

Fotó: Ady Géza

Kollégáival is nagyon udvarias és kedves, talpig úriember volt. Mindenkihez volt egy jó szava, sosem panaszkodott. Legnagyobb kincseinek a gyermekeit tartotta, akikre rendkívül büszkén tekintett. Tanulóinknak foci- és kézibajnokságokat rendezett. A Bozsik Kupára ő készítette fel és vitte a diákokat. Nyáron sporttáborokat szervezett, a próbákat a résztvevőkkel együtt teljesítette. Évek óta vezette a vasváris napközis tábort, egész nyáron dolgozott. Hihetetlen életerejét csak egy súlyos betegség tudta legyőzni.

Iskolánk számára nagy űrt hagyott, fájdalmas érzés, hogy szikár alakja, kedves, szelíd mosolya már soha többé nem tűnik fel az iskolában.

Vasvári Pál Általános Iskola tantestülete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!