Dunaújváros

2014.09.19. 17:20

Öreg szakszervezetis nem vén szakszervezetis

Dunaújváros – A vasmű nyugdíjasainak szakszervezeti választásán jártunk. Mintha nem is nyugdíjasok lennének!

Pekarek János

Tisztújító és küldöttválasztó taggyűlést rendezett a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség nyugdíjas alapszervezete pénteken a Munkásművelődési Központban. A vasmű nyugdíjas, ám még mindig szervezett dolgozói alkotják az egyik legnagyobb, szépkorúakból álló érdekvédelmi csoportosulást az országban. Ezt mutatja az is, hogy vendégeik között volt Balogh Béla, a Vasas Szakszervezet elnöke, és Mucsi Zoltán, a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke is. Martikán Mihály, a nyugdíjas szervezet elnöke beszámolt a tagságot képviselő küldötteknek az elmúlt években végzett munkáról – amelyben az újságterjesztéstől kezdve a tagtoborzásig, a kapcsolattartástól a szépkorú születésnapok közös, műsoros megünnepléséig nagyon sok minden volt.

A vasmű nyugdíjasainak szakszervezetében választást rendeztek pénteken: képünkön a küldöttek egy csoportja, középen (csíkos ingben) Szaksz Ferenc. Fotó: Ady Géza

Mucsi Zoltán, az aktív munkavállaló tagtársak nevében szólva nem is mulasztotta el megköszönni mindezt. Megjegyezve, hogy a nyugdíjasok még az olyan akciókban is sokszor aktívak, mint egy-egy tüntetés, például legutóbb a Hankook gyára előtt. Ugyanakkor azt kérte szaktársaitól és volt kollégáitól, hogy legyenek még aktívabbak, erejüktől függően támogassák még inkább részvételükkel az aktív korúak fontos kezdeményezéseit!

Balogh Béla, a Vasas országos elnöke elismerését fejezte a végzett munkáért – megemlítve, hogy ritka az országban az a szakszervezet, amelynek külön nyugdíjas csoportja vagy szervezetei vannak. Közöttük is az egyik legnagyobb ilyen a vasműé!  A nyugdíjasok pedig bebizonyították, hogy valóban aktívak – és nem csak jelenlétükkel. Kemény kérdéseket tettek fel például a vasmű privatizációjával kapcsolatban is.  A küldöttek ellenszavazat nélkül megerősítették elnöki tisztségében Martikán Mihályt, megválasztották az elnökséget, illetve a vasműs és az országos Vasas-választáson résztvevő küldötteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!