Dunaújváros

2016.05.19. 18:35

Ország, város, vasmű

Dunaújváros – „A mai Magyarország egy nagy Dunaújváros” – jelentette ki a Párbeszéd Magyarország párt csütörtöki, a Váci Mihály úti Posta előtt sajtótájékoztatóján Jávor Benedek, a párt európa parlamenti képviselője, aki elmondta, a dunaújvárosi közvilágítás-rekonstrukció ügye szimbolikus, hiszen az itt élők érdekeit mellőzve, a városvezetés egy hatalmi kör érdekeit kiszolgálva feltehetően korrupt módon bonyolított le egy fontos beruházást.

Szabó Szabolcs

Jávor kiemelte, az ügyben panasszal éltek az OLAF (az EU csalás elleni hivatala) felé is. A parlamenti képviselő az ISD Dunaferr Zrt. és az európai acélipar helyzetéről is szólt. Emlékeztetett rá, hogy az Európa Parlamentben ülő Jobbikos és MSZP-s képviselőkkel ellentétben, a PM-t is soraiban tudó Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselőcsoport megszavazta a kínai acélipari termékek behozatalát korlátozó beadványt. Az időközi választáson induló Pappné Grabant Ilona pedig hangsúlyozta, a vasműs munkahelyek megvédésének érdekében a városvezetésnek és a kormánynak is sürgősen tárgyalásokat kell kezdeményeznie a cég tulajdonosi körével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!