Dunaújváros

2014.04.25. 17:55

Országos zenei találkozó

Dunaújváros - Remek produkciókkal kezdődött pénteken délelőtt a Dunaújvárosi Főiskola sportcsarnokában a VIII. Országos Zenekari Találkozó.

Szabó Szabolcs

Moravecz Attila, a Sándor Frigyes Zeneiskola igazgatója köszöntötte a résztvevőket pénteken délelőtt a Dunaújvárosi Főiskola Campus Arénájában, ahol elsőként az egyéb hangszeres együttesek kategóriájába tartozó döntősök mutatkozhattak be a közönségnek és a zsűrinek.

A VIII. Országos Zeneiskolai Zenekari Verseny bírálói között ott volt Gál Tamás, Liszt díjas karmester, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, Kapus János karmester, valamint Rónaszéki Tamás hegedűművész.

Városunk művészeti iskolája, a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola, az Oktatási Hivatal felkérésére e hétvégén rendezheti meg a VIII. Országos Zenekari Versenyt. Társrendező a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége. A verseny fővédnöke, dr. Galambos Dénes, kormánymegbízott úr, országgyűlési képviselőjelölt. Védnöke, Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere. A tanulmányi verseny célja a hangszeres együttesek pedagógiai munkájának, eredményeinek bemutatása, a tehetséggondozás feladatainak támogatása, az együttesek tanárainak és iskoláinak a nyilvánosság biztosítása. A verseny kategóriái: szimfonikus zenekar, gyermek vonószenekar, ifjúsági vonószenekar, gyermek fúvószenekar, ifjúsági fúvószenekar, valamint az egyéb hangszeres együttesek.

A három napon át zajló rendezvénysorozatra 1200-1300 főt vártak a szervezők. A programsorozatot megelőzte a DH-ban is többször ismertetett Sándor Frigyes Hét, melyen névadó előtt tisztelegtek a zeneiskola tagjai.

Szombaton és vasárnap az országos kitekintésű seregszemle folytatódik a Dunaújvárosi Főiskola Campus Arénájában, ahová szeretettel várják az érdeklődőket.

A hétvége programja

Szombaton 10 órakor a gyermek fúvós zenekarok fellépésével folytatódik a verseny. Este 19 óráig a szimfonikusok zenekarok, az egyéb hangszeres együttesek, valamint az ifjúsági fúvós és vonós zenekarok lépnek színpadra.

Szombaton este fél kilenctől a zsűri már a Sándor Frigyes Zeneiskolában hirdeti ki a nagydíjversenyre továbbjutók listáját, majd értékeli a zenekarok előadását.

Vasárnap 10 órakor kezdődik a díjkiosztó ünnepség a Dunaújvárosi Főiskola Campus Arénájában, majd a nagydíjverseny résztvevőit hallgathatja a sportcsarnok közönsége. Az előttünk álló két nap programjai a továbbiakban is ingyenesen látogathatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!