Dunaújváros

2014.06.01. 12:50

Összefogtak a horgászok

Dunaújváros - Pályázni készülnek a dunai horgászok, egyre nagyobb támogatással: ez kiderült szombaton is.

Pekarek János

Amolyan csapatépítő tréninget rendeztek szombaton a város és környékének horgászai. A Velencei-tavi és Dunamenti Horgászegyesületek Szövetségének tagjai, vezetői gyűltek össze a Dunaferr Horgászegyesület öbölparti horgásztanyáján, hogy megosszák régi tapasztalataikat a dunai horgászatról és emellé újakat is szerezzenek. A szövetség szeretné ugyanis megszerezni a Közép-Duna-völgye hetven kilométeres (nagyjából Nagytéténytől Baracsig tartó) szakaszának üzemeltetési jogát a várhatóan jövőre kiírandó pályázaton.

A Dunaferr Horgászegyesület tanyáján találkoztak a horgászok (Fotó: Ónodi Zoltán)

A körülmények és a lehetőségek bemutatása érdekében a vendégeknek bemutatták a Dunaferr Horgászegyesület által vizek közül az úgynevezett Északi-öblöt (a szabadstrandot), majd motorcsónak-kirándulásra is vitték őket a Nagy-Dunán, Rácalmástól a Pentele-hídig. A városi önkormányzat részéről Sztankovics László képviselő is ott volt a rendezvényen.

Siklósi Béla, a szövetség elnöke a Hírlapnak azt mondta: van esély az üzemeltetési jog megszerzésére: a dunai horgászegyesületek ugyanis évtizedek óta jó gazdái vizeiknek, környezetüknek, óvják és gyarapítják a halállományt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!