Dunaújváros

2015.06.04. 18:01

DK-s összejövetel a Városházánál

Dunaújváros - Egyszerre akartak konzultációslevél-gyűjtőakciót és utcafórumot rendezni a DK tagjai.

Pekarek János

Tavalyi akciójukhoz hasonlóan csütörtökön is kezdeményezték a nemzeti konzultáció kérdőíveinek összegyűjtését a Demokratikus Koalíció tagjai. A párt helyi szervezete egyben utcafórumot is rendezett, amelyen a járókelőkkel kívántak elbeszélgetni az őket foglalkoztató kérdésekről. A DK összejövetelét a Városháza téren rendezték meg. Az ott fölállított pulpitusnál főként a párt tagjai és szimpatizánsai jelentek meg, mintegy húszan, harmincan. A DK elnökségi tagja, Kerék-Bárczy Szabolcs is ott volt.

Fotó: Ady Géza

A rendezvény és a beszélgetések alaphangulatát a pulpitusnak az a felirata adta meg, hogy Orbán-levél nem sokat ér! Adunk érte WC-papírt! S valóban adtak: egy konzultációs levélért egy guriga papírt mindenkinek.

Kerék-Bárczy azt mondta: az összegyűjtött leveleket később a hulladékgyűjtőknél értékesítik, és az így befolyt pénzből különböző alapítványok közreműködésével a gyermekéhezést szeretnék csökkenteni.

A pulpitus körüli beszélgetések elsősorban a munkanélküliség, a vidék lehetőségei és a külföldre távozott rokonok, ismerősök körül forogtak. A politikusokról általában is kevés dicsérő szó hangzott el, különösen, ha kormánypártiak kerültek szóba. Frusztrált és harcias volt a hangulat, többen számonkérést emlegettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!