Dunaújváros

2017.06.11. 18:05

Osztálytalálkozó fél évszázad elteltével

A régi MüM első érettségit tett villanyszerelő és műszerész diákjai találkoztak fél évszázad múltán.

Pekarek János

A nevében ugyan nem, de jogutódjában, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában méltó módon továbbélő MüM 316. Szakmunkásképző Intézet első, szakközépiskolai érettségit tett osztályainak diákjai találkoztak szombaton újra - éppen ötven esztendővel azután, hogy azt a bizonyos érettségit letették.

Osztálytalálkozón az ötven éve érettségizettek
Fotó: Zsedrovits Enikő

Régi, nagy nevek viselői jöttek össze a Kiskohász étteremben az osztálytalálkozóra - sokan családtagjaikkal együtt, egy kis beszélgetésre.

A találkozót szervező Szabó János szerint a szervezés kezdetekor még mintegy ötven embert vártak a két osztályból - sokakat messziről: Németországból, vagy hazánk Dunaújvárostól távol eső vidékeiről. Végül negyvenen érkeztek meg az egykori villanyszerelő, illetve műszerész osztályokból. Ott volt egy régi tanáruk is: Sztankó János!

Sokan más szakmákban jeleskedtek tovább, volt, akiből a Mercedes autógyár egyik munkahelyi vezetője lett. Érettségijüket mégis máig fontosnak érzik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!