Dunaújváros

2016.06.30. 16:20

Papírból papírpénz

Dunaújváros - A Dunanett Nonprofit Kft. idén tavasszal is papírgyűjtési kampányt hirdetett a nevelési-oktatási intézmények számára. Ennek díjátadását tartották tegnap délelőtt.

Balla Tibor

Ferencz Kornél, a Dunanett Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója bevezetőjében elmondta, hogy ez a hagyományosnak mondható akció az összegyűjtött mennyiségeket nézve egyre sikeresebb. Álláspontja szerint a pénzdíjnál sokkal fontosabb az akció üzenete, hogy a fiatalokat arra ösztönözzék, hogy versenyszellemüket latba vetve, kicsit játékosan minél nagyobb mennyiségű szelektíven gyűjtött anyagot szedjenek össze, ezzel is kímélve a környezetüket, hiszen ez a jelentős mennyiség már nem kerül a kommunális hulladékok közé.

Így elkerülhető, hogy egy lerakóban tárolva évtizedeken, évszázadokon keresztül természeti sebet okozzon - fogalmazott az igazgató. Kijelentette, az ilyen akciókkal tudunk tenni a környezetünkért, és egy környezetgazdálkodással foglalkozó cégnek ez lehet a legfőbb mottója. Szót ejtett arról, hogy a hulladékgazdálkodást egy más típusú rendszerben, nonprofit formában, többségében önkormányzati tulajdonban kívánja a kormány működtetni, a magán és külföldi tőkét egyre jobban háttérbe szorítva. Az összegyűjtött anyag sorsát is már a holdingnak kell gondoznia, hiszen a teljes vertikumot át kell fognia. Köszönetét fejezte ki a pedagógusok munkájáért, akik átérezték az akció jelentőségét és segítettek.

Bencsik István igazgató elmondta, összesen 40 intézmény csatlakozott a felhíváshoz, ebből 22 iskola és 18 óvoda volt, összesen 4164 gyermeket megmozgatva. Mindösszesen 42480 kg papírt gyűjtöttek össze. Kiemelte az akció közösségformáló jellegét. A június 15-én zárult kéthónapos akcióban az első helyet, és a vele járó százezer forintot a Gárdonyi Géza Általános Iskola nyerte, míg az óvodák versenyét és a hetvenötezer forintot a dunatetétleni intézmény nyerte. Az igazgató kijelentette, ősszel is folytatják a programot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!