Dunaújváros

2015.01.14. 19:55

Parkolni még nem lehet a Kossuth utca elején

Dunaújváros - Előbb a távfűtővezetéket kell kijavítani a Kossuth utca elején, azután állítják helyre a parkolókat.

Pekarek János

A beszakadt és ezért elkerített parkoló(k) ügyében először a DVG Zrt-nél érdeklődtünk. Mint Nagy Zsolt műszaki vezetőtől megtudtuk, valóban dolgoztak a helyszínen: a karácsony előtt történt problémáról a lakók tájékoztatták őket, és a DVG munkatársai kapták a feladatot, hogy tárják fel a talajsüllyedés okát.

El is végezték ezt a munkát: akkor derült ki, hogy nem csak egy kis süllyedésről van szó, hanem sokkal nagyobb a probléma: a víz egy jókora gödröt vájt a parkolóhely alatt a talajba. Ezért kellett lezárni az eredetivel szomszédos, másik két parkolóhelyet is.

De az is kiderült, hogy a baj oka nem egyszerűen a csapadékvíz, hanem egy távfűtővezeték. Amely a parkolók alatt megy el, és (talán azért is, mert a városban lefektetettek között az elsők közé tartozik) elhasználódott, meghibásodott.

Így tehát előbb a csővezetéket kell kijavítani, ezután jöhet a kimosott talaj pótlása és a burkolat helyreállítása.

Érdeklődtünk a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft-nél is a részletekről, de az illetékes szakember vidéki elfoglaltsága miatt nem jutottunk előrébb. Viszont bírjuk a cég ígéretét a részletes tájékoztatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!