Dunaújváros

2016.11.17. 20:15

Petőfi iskola: jubileum- A névadó verseit illusztrálhatták és másolhatták a diákok

Dunaújváros - Sikeres rajz- és szépíróversenyt rendezett a Petőfi Sándor Általános Iskola jubileumi, 45. tanévében.

Pekarek János

Nagy sikerrel zárult a Petőfi Sándor Általános Iskola jubileuma, az intézmény fennállásának 45. évfordulója alkalmából meghirdetett tankerületi rajzverseny, amelynek eredményeti szerdán délután ismertették a résztvevőkkel. A rajzversenyhez egy iskolán belüli szépíróverseny is csatlakozott. Mindkét vetélkedő Petőfi verseire épült: illusztrálni kellett a diákoknak egy-egy költeményt, illetve a lehető legszebb kézírással lemásolni egy-egy verset.


A jubileumi pályázatok kiállításának megnyitója a Petőfi iskolában szerdán. Balra az intézmény igazgatója: Rideg István Fotó: Ady Géza

A rajzpályázatra hét település kilenc iskolájából több mint kétszázötven versillusztráció érkezett. Közülük a legjobb harminc alkotás szerzője részesült a szerdai díjkiosztón Aranyecset-díjban: oklevélben és tárgyjutalomban.

A rajzversenyt dr. Nagy Péterné Hauszner Karin szervezte.

Az iskolán belül zajló szépíróversenyen öt kategóriában díjazták az első három helyezettet - ugyancsak oklevéllel és tárgyjutalommal.

A szépíróverseny szervezője Szilágyiné Számely Szandra volt.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!