Dunaújváros

2016.02.11. 16:04

Petőfis nyelvismereti vetélkedő, játékosan

Dunaújváros - A Petőfi Sándor Általános Iskola idén is megrendezte Vidám Anyanyelvi Vetélkedőjét a negyedikeseknek.

Körmendi Erzsébet

A petőfisek szerdán délután várták azokat a negyedikes kisdiákokat, akik saját intézményük legjobbjaiként számot adhattak magyar nyelvünkkel kapcsolatos széles ismereteikről. A vetélkedőt az iskola másodikos és harmadikos pedagógus közössége szervezte meg, a kollégák segítségével és zsűrizésével, vagyis team-munka eredménye volt ez a remek délutáni diákprogram. Ezúttal nem a helyesírási ismereteket, tananyagbeli tudást mérték fel - arra van számos rangos tanulmányi verseny a tankerületben -, inkább a diákok általános műveltsége, tájékozottsága került terítékre, a vidám, érdekes feladatok megoldása közben, amelyekre felkészülni nem lehetett igazán.

A móriczosok - a kép előterében - csapata vette át a győztesnek járó könyvjutalmat

A gyerekek csillogó szemekkel, lelkesen oldották meg a különleges feladatokat, bizonyítva saját ügyességüket és rátermettségüket. Néha még a felkészült zsűrit is meglepték humoros és helyes válaszaikkal.

A résztvevő nyolc általános iskolából az elért pontszámok alapján a vendéglátók, vagyis a Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola csapata lett a verseny győztese. Ám - hagyományaikhoz híven - rendező intézményként nem vették át az elismerést, mivel versenyen kívül mérették meg magukat. Így hivatalosan a következő legmagasabb pontszámot elért Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola csapata vehette át a győztesnek járó könyvjutalmat és oklevelet. Második helyezettként a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola tanulói remekeltek. A képzeletbeli ezüstérmet pedig a Dunaújvárosi Arany János Általános Iskola diákjai érdemelték ki.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!