Dunaújváros

2014.07.23. 11:48

Pintér Attila a baloldal közös jelöltje Dunaújvárosban

Pintér Attila, az MSZP Dunaújvárosi szervezetének elnöke, a város korábbi alpolgármestere az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt- a Korszakváltók Pártja közös jelöltje az őszi önkormányzati választáson - jelentette be a három szervezet szerdán Dunaújvárosban.

Pekarek János

A Magyar Szocialista Párt dunaújvárosi szervezetének Köztársaság úti Fészek Klubjában rendezték meg a szocialisták, a Demokratikus Koalíció és az Együtt – A Korszakváltók Pártja sajtótájékoztatóját szerdán délelőtt. Itt jelentették be, hogy „Szövetség Dunaújvárosért” elnevezéssel új politikai együttműködést alakítottak ki, amely egymással összehangolva állít jelölteket az őszi helyhatósági választásra a tavaszi országgyűlési választás tanulságai nyomán.

A „Szövetség Dunaújvárosért” polgármesterjelöltje: Pintér Attila, az MSZP dunaújvárosi elnöke. Az MSZP jelöltjei: az 5. számú választókerületben dr. Kálmán András volt polgármester és országgyűlési képviselő, a 6. számú választókerületben Kismoni László közgyűlési képviselő, a 7. számú választókerületben Magyar András, a párt városi alelnöke, az országos elnökség tagja, a tavaszi választás közös baloldali jelöltje, a 9. számú választókerületben Tóth Kálmán, közgyűlési képviselő. A Demokratikus Koalíció jelöltjei: a 2. számú választókerületben Kalász Henrietta, egészségügyi dolgozó, a 3. számú választókerületben Budavári Sándorné óvónő, a 4. számú választókerületben dr. Huszti Zsolt egyetemi oktató, míg a 10. választókerületben Utassy Éva, a vasmű nyugdíjasa. Az Együtt jelöltjei: az 1. számú választókerületben Csősz Annamária, a városi alapítványi hajléktalanszálló vezetője, illetve a 8. számú választókerületben Gere János nyugdíjas, az Együtt-Korszakváltók Pártja választókerületi elnöke. A három párt listát is együtt állít az önkormányzati választásra Dunaújvárosban: ezen még dolgoznak. A jelöltek közül sem volt mindenki jelen a sajtótájékoztatón: őket a kampány során mutatják be. Az együttműködésből kimaradt a Párbeszéd Magyarországért Párt: ez a szervezet információink szerint ma rendez sajtótájékoztatót erről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!