Dunaújváros

2015.05.07. 16:03

PM: ingyen wifit a városba!

Dunaújváros - Ingyenes wifi kiépítésére lenne szükség a városban a PM képviselője szerint. Pályázatokból valósítaná meg.

Pekarek János

Ingyenes internet-hozzáférést, köznyelven szólva: wifit javasol Dunaújváros köztereire Szabó Zsolt, a Párbeszéd Magyarországért önkormányzati képviselője. Erről szóló egyéni képviselői indítványát csütörtökön terjesztette be.

Az indítvány szerint Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése kinyilvánítja azon szándékát, hogy a város egyes közterületein ingyenes internet-elérést (wifi) épít ki.

Elsőként a Városháza téren, a Dózsa György téren és a Béke téren, s még az idén megkezdi a hálózat kiépítését.

A közgyűlés felkéri a Polgármesteri Hivatal illetékes osztályát, hogy a pontos, részletes terveket dolgozza ki és tárja a közgyűlés elé 2015. szeptember 30-ig.

A PM hosszútávú célja az, hogy olyan, az önkormányzat által kiépített wifi-hálózat legyen a városban, ami minden városrészben lehetővé teszi az internet ingyenes elérését a város polgárai számára.

- A Fidesz szerint az internetet adóztatni kell, és nincsen szükség arra, hogy az emberek könnyen elérhessék az internetet és a szükséges információkat - mondta sajtótájékoztatóján Szabó Zsolt. Hozzátette: - Az internetadó buta javaslatát ugyan visszavonta a Fidesz, de a meghátrálása után sem tett semmit azért, hogy azok is internethez juthassanak, akiknek nincsen pénze internet-előfizetésre. Ez ma nem lehet luxus, hiszen sok mindent interneten keresztül lehet elintézni, a felsőoktatási jelentkezéstől a közigazgatási ügyeken át egészen az álláskeresésig - mondta a képviselő. Szerinte pályázatokból kiépíthető lenne a rendszer.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!